Ak Parti'den ortaokulları yeniden açacak önerge

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2012 07:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Eğitimi 12 yılda kademelendirmeyi öngören yasa teklifinin, dün Milli Eğitim Komisyonu'ndaki görüşmesinde, Ak Partililer 2. maddenin değiştirilerek ?ortaokul? ifadesinin eklenmesine yönelik önerge hazırladı.

BAHAR ATAKAN Ankara

Önerge ile teklife ?ilkokul? ve ?ortaokul? ifadelerinin eklenmesi öngörüldü. Önerge kabul edilir, değişiklik bu haliyle yasalaşırsa, bakanlık okul türlerinde değişikliğe gidecek.

Tabelasında ilköğretim yazan okullar eğitim verdiği sınıf derecesine göre ilkokul ya da ortaokul olarak yeniden düzenlenecek. 28 Şubat sürecinde imam hatip okullarının kapatılan orta kısımları da bu haliyle açılabilecek. Ak Parti milletvekilleri Osman Çakır ve İsmet Uçma tarafından hazırlanan önerge ile teklifin 2. maddesinin değiştirilmesi öngörüldü. 2. maddedeki, ?İlköğretim okulunun kademeleri şunlardır: 4 yıl süreli ilköğretim 1. kademe, 4 yıl süreli ilköğretim 2. kademe? ifadesinin, ?İlköğretim; 1. maddede belirtilen amacı gerçekleştirmek için kurulmuş 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile 4 yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumudur? olarak değiştirilmesi teklif edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber