Konut Edindirme Yardımı kalkıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2005 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine nakit ödeme yapılmasına olanak sağlayan yasa taslağını Başbakanlığa sunduklarını söyledi.

Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahiplerine nakit ödeme yapılmasına olanak sağlayan yasa taslağını Başbakanlığa sunduklarını söyledi. KEY hak sahiplerine ödeme yapılması için 5 senede hiçbir şey yapılamadığını, hak sahiplerine nakit ödeme yapılabilmesi için yeni bir yasa taslağı hazırlayarak Başbakanlığa sunduklarını söyleyen Bayraktar, çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

5 milyon hak sahibi

2002 ve 2003 yılı hesapları görüşülürken, milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bayraktar, en akıllıca çözümün hak sahiplerine nakit ödeme yapılması olduğunu belirterek, aksi takdirde spekülatörlere fırsat verileceğini söyledi. Bayraktar, "KEY hak sahiplerinin alacağı, yapılan hesaplamalarla 1 katrilyon 159 trilyon lira olarak belirlendi. Yaklaşık 5 milyon hak sahibi olduğu sanılıyor" dedi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber