Gaziler diyarından şehitler mekanına doğru yola çıktılar

Gaziantep'te lise ve dengi okullardaki 90 öğrenci, Çanakkale'ye doğru yola çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamlıklarının katkılarıyla hazırlanan proje kapsamında, Şahinbey ve Şehitkamil İlçelerinde bulunan lise ve dengi okullarda öğrenim gören 90 öğrenci, Çanakkale zaferini yakından incelemek üzere yola çıktı. 'Gaziler Diyarından Şehitler Mekanına Polis Gençlik El Ele-Kınalı Kuzular 4' isimli proje kapsamında öğrencilerin Çanakkale gezisinin ardından İstanbul'a hareket edeceği ve İstanbul'da da tarihi ve turistik yerleri gezecekleri öğrenildi.

Öğrencileri uğurlayan Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, "Çocuklarımız daha önceki gezilerde çok memnun kaldılar. Biz gençliğimize sahip çıkma adına bu tip faaliyetleri yapıyoruz. Başarılı ve genelde imkanı olmayan öğrencileri seçtik. Polis ağabeyleri ve ablaları da gezi süresince onlara eşlik edecekler. Bu proje, gençliğimizin geçmişini tanıması, birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi adına oldukça önemli" dedi.

Çanakkale zaferini ve Türk tarihini yakından inceleyecek olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler ise, "Çanakkale'ye ecdadımızın yaptıklarını görmek için gidiyoruz. O muhteşem savaşın bizde bıraktığı izlenimleri bizzat göreceğiz. Bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Öğrenciler, otobüse polis şapka ve yelekleri giyinip, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla bindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber