İşsiz gençler son paralarını ilana veriyor ama Bakanlar ilgilenmiyor

Devletin personel ihtiyacı kamu yararı doğrultusunda belirlenmiyor. Bir çok bölüm mezunu, seslerini duyuramamaktan şikayetçi... Bakanlıklar ise eski bildikleri usulle personel alımına devam ediyorlar. Üstelik personel alımı konusunda, ne plan ve programları var ne de işsiz geçleri bilgilendirmek yönünde bir çabaları... İşte bu nedenden dolayı son dönemde bazı meslek grupları, son paralarını gazetelere vererek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2012 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORUNLAR

1- Hangi kadrolara hangi bölüm mezunlarının atanabileceği, kara düzen bir şekilde belirlenmektedir. Şartları, kimi zaman kadro ilanını veren kurum belirlemekte kimi zaman da Devlet Personel Başkanlığı düzeltme yapmaktadır. Başta düz memur kadroları olmak üzere, kadrolara hangi bölüm mezunlarının atanabileceği konusunda, tüm kamuoyunu tatmin edecek yeni bir çalışma gerekmektedir. Ve yapılan çalışmanın gerekçesi kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

2- Kamu kurumları personel planlaması yapamamaktadır. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere sözleşmeli alımı tasarlayan bir çok bakanlık keyfine göre "ilan tarihini" belirlemektedir. KPSS yerleştirmelerinin, öğretmen atamalarının takvimi belli iken her kamu kamu kurumunun, yılın Ocak ayı itibariyle, hangi dönemde sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etmesi gerekmektedir.

İŞTE GAZETELERE İLAN VEREN MEZUNLAR

İİBF MEZUNLARI

SOSYOLOGLAR

SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ MEZUNLARI

ZİRAAT MÜHENDİSİ VE VETERİNERLER

SU MÜHENDİSLERİ

BİYOLOGLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber