Polis yeni kanunlar için hazır

Haber Giriş : 01 Haziran 2005 05:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeniden düzenlenen Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu ve TCK ile getirilen değişiklikler, emniyet personelinin kafasında soru işareti bırakınca Emniyet Genel Müdürlüğü, geniş çaplı bir bilgilendirme atağına geçti. Eğitim Daire Başkanlığı koordinesinde toplam 511 konferans ve seminer verilerek polis yeni döneme hazırlandı. 15 bini amir sınıfı olmak üzere toplam 40 bin personel hizmet içi eğitimden geçti. Son değişiklikle yeniden tanımlanan tanıklık, devlet sırrı, tutanak tutma, tanık koruma, bilirkişi, tıbbi muayene, gözaltı süresi, tutuklama, arama, yer gösterme, adli kontrol, telefon dinleme, teknik araçlarla izleme, çapraz sorgu sistemi ve sisteme yeni dahil edilen adli polislik ve benzeri konuların, emniyet personeline öğretilmesi için son 1 yılda büyük gayret gösterildi. 81 il ve bağlı ilçelerde yüzlerce konferans ve seminer verildi. Öncelikli olarak, emniyetin kilit birimlerinde görev yapan tüm personel yeni döneme adapte ettirildi.

Yıl sonuna kadar eğitim
Polis memurundan emniyet müdürüne kadar tüm personelini eğitmek için atağa geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, işe il emniyet müdürlerinden başladı ve 81 il emniyet müdürünü ve asayişten sorumlu müdür yardımcılarını Ankara'ya çağırdı. Genel Müdürlük, yeni CMUK ve TCK'nın ne tür yenilikler getirdiğinin ve uygulamasının nasıl olacağının tüm teşkilata öğretilmesi için önce asayişten sorumlu tüm il müdür yardımcılarını Ankara'da topladı. 27-28 Aralık 2004 tarihleri arasında yapılan 2 günlük brifingle asayişten sorumlu tüm il müdür yardımcıları, yeni CMUK hakkında bilgilendirildi.

Ardından, 81 il emniyet müdürü Ankara'ya çağrılarak iki dönem halinde brifing verildi. Brifingi, konunun uzmanı Polis Akademisi öğretim üyeleri ile hukuk fakültelerinden çağrılan hocalar verdi. Bilgilendirme programına paralel olarak iller de kendi inisiyatiflerini kullanarak şube müdürlerini, şube müdür yardımcılarını ve büro amirlerini seminer, brifing gibi etkinliklerle eğitimden geçirdi. Bunun için önce eğitimciler, eğitimden geçirildi ve bölgelere gönderildi. Bu çalışmalar yıl sonuna kadar sürecek. Emniyetin kendi içinde yürüttüğü çalışmaların dışında Adalet Bakanlığı da, bir dizi çalışma yürüterek eğitimci hakim ve savcı yetiştirdi. Bu eğitimciler aracılığıyla da polise yıl sonuna kadar, yüze yakın seminer ve konferans verilecek.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber