Adli Tıp'a sürpriz neşter

Haber Giriş : 01 Haziran 2005 05:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmi Adli Tıp Enstitüsü'yle bütünleşen ve pek çok başarılı işe imza atan Prof. Dr. Sevil Atasoy, 1987 yılından bu yana her görev dönemi bitiminde bir kez daha müdürlüğe atandı. üç yıllık görev süresi dolan ve yeniden aynı göreve getirilmeyi bekleyen Prof. Atasoy, yerine İ.Ü. Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İmdat Elmas'ın getirildiğini duyunca büyük şaşkınlık yaşadı. Konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Prof. Dr. Atasoy, 'Ben Rektör Mesut Parlak'la sık sık görüşüyordum. En son 24 Mayıs'ta görüştüm ve Lahey'e gittim. Giderken vedalaştık ama bana hiçbir şey söylemedi. Konu ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Sadece bekliyorum. Sebebini anlamaya çalışacağım' demekle yetindi.

Atamayı yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ise Sevil Atasoy ile aralarında hiçbir problem olmadığını söyledi. Prof. Atasoy'un uzun yıllar enstitü'de çalışmış, çok iyi hizmetler vermiş değerli bir bilim insanı olduğunu hatırlatan Prof. Parlak, 'Kendisinin görev süresi bitmiştir. Biz de ilke ve yönetim olarak bir kişinin uzun süre aynı yerde görevde kalmamasını uygun görüyoruz. Biz yeni müdürü atarken, Adli Tıp Enstitüsü'ndeki öğretim üyeleriyle ortaklaşa karar verdik. Bu vekaleten bir atamadır. Genç kuşakların önünü açmalıyız. Bu bir nöbet değişimidir. Atasoy, akademik bilgisi yüksek bir insandır. Ancak yerine gelen arkadaşımız da bilimsel açıdan üst düzey bir insandır' diye konuştu.

Prof. Dr. İmdat Elmas kimdir?

Atasoy'un yerine atanan 47 yaşındaki Prof. Dr. İmdat Elmas, 1995 yılından bu yana Adli Tıp A

nabilim Dalı'nda öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. 15'i uluslararası, 45'i ulusal dergilerde yayınlanmış makalesi ve 10 civarında kitap bölümü yazısı bulunan Prof. Dr. Elmas, adli tıp dünyasında sevilen isimlerden biri. Özellikle laboratuvar araştırmalarında isminden sıkça söz ettiren Elmas, üniversitede 'hayvan laboratuvarı' kurulmasına da öncülük etti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber