Kalyoncu: İzmirli bakanlara yönelik haberler insafsız ve yalandır

İzmir İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yönelik olarak bazı internet sitesinde asılsız haberler yapıldığını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Kalyoncu, ?20?21 Nisan 2012 tarihlerinde, ?İki bakanın hesabı özel idareden' ve ?Bakanlara İzmir bakıyor' başlıklarıyla yer alan çirkin, insafsız ve yalan haberler yapıldı. AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili sıfatıyla kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.? dedi.

Söz konusu haberin amacının belli olduğunu söyleyen Nazmi Kalyoncu, tamamen çarpıtma olduğunu kaydetti. Her iki bakanın da AK Parti'nin değil, devletin bakanı olduğunun altını çizen Kalyoncu, ?Bu sıfatlarıyla ulusal ve uluslararası toplantılara katılmak için İzmir'e geldiklerinde, heyete valilik makamının verdiği yemeği bakanların özel harcaması olarak adlandırmak insafsızlık, izansızlıktır. Bu çarpık mantıktan baktığınızda, 'İki bakan maaşını devletten alıyormuş duydunuz mu?' diye de başlık atabilirsiniz demektir. Haberi servis eden insanların, ?Bir çamur atalım, belki izi kalır' mantığıyla hareket ettiklerini anlıyoruz ama İzmir halkı, böyle çirkin iftiralara prim vermeyeceğini gösterecektir. Haberin içeriği, yalan ve çarpıtmayla doludur. Bakanımız Binali Yıldırım'ın 2011 yılında İzmir'de katıldığı resmî toplantılar dolayısıyla valilik makamı tarafından onuruna verilen yemeklerin toplam bedeli 9 bin 266 liradır. Bakanımız Ertuğrul Günay'ın 2011 yılında İzmir'de katıldığı resmî toplantılar dolayısıyla valilik makamı tarafından onuruna verilen yemeklerin toplam bedeli ise bin 672 liradır. Haberde yer alan 88 bin liralık harcamaların içinde, Kara kuvvetleri Komutanı onuruna verilen yemekten tutun da ilimizi ziyarete gelen yabancı ülkelerin cumhurbaşkanlarına verilmek üzere alınan hediyelik eşyalara kadar birçok kalem yer almaktadır.? dedi.

Bakanların konumunu AK Parti ile ilişkilendirmenin son derece yanlış olduğunu belirten Kalyoncu, ?Bu haber, EXPO 2020'ye aday olan İzmir in misafirperverliğine ciddi anlamda gölge düşürmüştür. Haberin içeriğinde, denetim raporundan bahsedilmektedir. Denetim raporu Meclis'te okunmuş, bu konu gündeme getirilmemiştir. Temsil ve ağırlama giderleri bahsinde, 2011 yılında tahsis edilen bütçe ve kullanılan kısmı tablo olarak yer almıştır. Kaldı ki il özel idarelerinin tüm hesapları, Sayıştay'ın ve iç denetçilerinin denetimine tâbidir. Bu denetim aşamalarında varsa bir hukuksuzluk, görülmemiş midir? Bizim geleneğimizde, binlerce meyve suyu, yiyecek ve içecekleri seçim çalışmaları için belediyenin kaynaklarından kullandıktan sonra 23 Nisan şenliklerinde çocuklara dağıtıldığı kılıfını uydurma becerisi yoktur. Biz bu tür oyunları bilmeyiz, beceremeyiz ama İzmir halkı, bu düzmece haberi servis edenleri, bunun üzerinden siyaset yapanları, insafsız ve izansız sıfatlarıyla gönüllerine not edecek, günü geldiğinde de gerekli cevabı verecektir. ?diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber