Okulun ortasından geçen yol okulu ikiye ayırdı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde okul bahçesinden geçen yol, Bahçelievler İlköğretim Okulu'nu ikiye ayırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızıltepe ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde 28 yıl önce hizmete giren Bahçelievler İlköğretim Okulu görenleri hayrete düşürüyor. İlçede yaklaşık 15 yıl önce uygulanan imar planı, Bahçelievler İlköğretim Okulu'nun ortasından yol geçmesine neden oldu. 19 derslikli ve bin 500 öğrenci kapasiteli okulun ortasından yol geçince tek bahçesi olan A ve B bloklarının çevresine duvarlar örüldü. İki bloktan oluşan okulun kantinleri de ayrılırken, ikiye ayrılan okulun basketbol potaları ile voleybol direklerinden

birer tanesi okulun dışında kaldı. İlgili makamlar, okulun hemen arkasında bulunan arsa için girişimlerinin olduğunu, ancak özel mülkiyet olduğu için ciddi bir çalışmaya başlanamadığını açıkladı.

"YOL OKULUMUZU İKİYE BÖLDÜ"

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, yolun okulu ikiye böldüğünü, mevcut okulun hemen bitişiğindeki boş arsayı okul yapmayı istediklerini kaydetti. Bahçıvancı, "Bahçelievler İlköğretim Okulumuz ilk olarak 1984-85 eğitim-öğretim yılında açıldı. Nüfus artışıyla beraber ek binamız 1997 yılında yapıldı. Çok güzel ve şirin bir bahçesi vardı. Ancak yıllar sonra belediye imar planında yapılan bir tadilatla yolun bahçenin ortasından geçmesi büyük bir talihsizlik oldu. Bu dolayısıyla okulumuzu ikiye

böldü. Şu anda yol ortasından geçiyor ancak biz bunun üst tarafındaki bölümüne yakın, hem de bitişiğinde olan, imar planında da okul yeri olarak gözüken bir arsa bulduk. Okulu oraya almaya çalışıyoruz" dedi.

Öğrenciler ise okulun yeteri kadar hizmet veremediğinden yakınarak, devlet yetkililerinden yeni okul istedi. Fatma Demir isimli öğrenci, "Biz yeni bir okul istiyoruz. Fen laboratuvarı olan bir yer istiyoruz. Laboratuvarımız sınıf olmuş, okulumuzun ortasından yol geçiyor. Böyle bir şey var mı?" dedi.

Okulda öğrencilerin rahat dolaşabilecekleri alan olmadığından yakınan veliler, "Öğrenciler sıraya dizilerken bile sıkışıyor, rahatça dolaşabilecekleri alan yok. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber