Erdoğan: Demokrasi ve özgürlükler yolunda geri adım atmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlükler yolunda bir adım dahi geri atmayacağını belirterek, hep ileriye gideceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da kamu ve özel sektör tarafından yapılan 77 tesisin toplu açılışını yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye büyüdükçe, halkın refah seviyesi arttıkça bundan rahatsız olanların bulunduğunu kaydetti.

Bu durumu amaçları için tehlikeli görenlerin boş durmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ?Kardeşliğimizi bozmak, huzurumuzu kaçırmak için çalışıyorlar, ama beyhude uğraşıyorlar. Türkiye demokrasi ve özgürlük yolunda bir adım dahi geri atmayacak hep ileriye gidecektir. Elde edilen ekonomik kazanımlarda en küçük bir gerileme söz konusu olmayacak. Daha önce nasıl Türkiye'yi 3 kat büyüttüysek, inşallah 2023 yılında dünyada ilk 10'na gireceğiz. Çukurova'nın bolluk ve bereket kokan topraklarında nasıl başardıysak yine başaracağız, beraber başaracağız. Demokrasimizi güçlendirme ekonomimizi geliştirme yolunda emin adımla ilerlemeyi sürdüreceğiz. ? dedi.

Adana'ya geldiği andan itibaren karşılaştığı coşku ve heyecanın kendisini mutlu ettiğini aktaran Başbakan Erdoğan, ?Bu nedenle Adanalılara samimi teşekkürlerimi iletiyorum. Adana her zaman olduğu gibi bizi bağrına bastı. Bizde Adana'nın bu kadirşinaslığına karşı yatırım olarak sunmak üzere buradayız. Birileri laf üretir biz ise hizmet üretiriz.? diye konuştu.

Açılışını yaptığı tesisler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan şunları söyledi: ?Kamu ve özel sektörün gerçekleştirdiği toplam yatırım tutarı 442 milyon lirayı aşan 77 kalem tesis ve hizmetin toplu açılışını yapıyoruz. Açılışını yapacağımız hizmetler arasında 6 lise 7 ilköğretim okulundan oluşan 13 eğitim kurumu bulunuyor. 31 milyon lirayı aşkın maliyetle yapılan okulları resmen hizmete alınıyor. TOKİ tarafından inşa edilen ve 71 milyon liraya mal olan 600 yataklı numune hastanesinin açılışını yapıyoruz. İl Özel İdaresi'nin spor sahası, içme suyu, kanalizasyon, sulama arazi, toplulaştırma köy konağı gibi yatırımların 65 milyon lirayı aşan 26 projeyi açıyoruz. İlçelerimizde yapılan ve 8,5 milyon liraya mal olan kanalizasyon tesislerini açıyoruz. Büyük kısmı Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 56 milyon lira ile hayata geçirilen 7, Kozan'daki 22 milyon liraya kurulan 5 tesisin açılışını yapıyoruz. 177 milyon liralık bir yatırım olan maden işletmesi ve iki hayvancılık tesislerinin açılışını yapıyoruz. Ülkesine halkına güvenerek bu yatırımları yapanları kutluyorum. 2023 hedefine emin adımlarla yürüdüğü bu günlerde katkı koyan herkese teşekkür ediyoruz.?

Farklılıkların nasıl zenginlik haline dönüştüreceği konusunda Adana'nın muhteşem bir tecrübeye sahip olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, ?Adana aynı zamanda toprağın sunduğu bereketi de fabrikanın sağladığı imkânı da yakından bilir. Adana'nın ne beklediğini neye özlem duyduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunun için kara, hava ve demir yolları, eğitim, sağlık ve diğer yatırımlarla Adana'yı büyüklüğüne yakışır hizmetlerle donatmayı sürdüreceğiz. Bu tesislerin ülkemizde kazandırılmasında emeği geçenleri bir kez daha kutluyorum.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber