PKK'lılara yönelik operasyonlar sürüyor

TUNCELİ'de önceki gece 3 askeri şehit eden PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ediyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Mayıs 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun sis nedeniyle helikopterlerin uçuş yapamadığı ve karadan operasyonların sürdüğü bölgede, PKK'lıların Kutuderesi Vadisi'nin iç kesimlerine kaçtığı belirlendi.

Tunceli merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Alacık Köyü yakınlarında Zel Dağı'nın eteklerinde konuşlu birliğe önceki gece yoğun sis ve yağmurlu havada uzun namlulu silahlarlarla üç aynı noktadan saldıran PKK'lı teröristler Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut, Piyade Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç ile Jandarma Er İlhan Zerender'i şehit etti.

Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda yoğun sis ve yağmur nedeniyle dün ve bugün helikopterler uçuş yapamadı. PKK'lıların bulunduğu bölgeye Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Kirpi ve zırhlı araçlarla karadan profesyonel birlikler sevkedildi. Saldırıya gerçekleştiren ve 10-12 kişi oldukları belirtilen PKK'lıların Zel Dağı'nın kuzeyinde kalan Kutuderesi Vadisi'nin iç kesimlerine kaçtıkları belirlendi. Profesyonel birlikler operasyonların bu bölgede yoğunlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber