'Uyuyamıyoruz'

Yapılan bir araştırmaya göre, insanların önemli bir kesimi insomnia adı verilen bir anlamda uyuyamama sorunu ile karşı karşıya.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Uyku Tıbbı Derneği'nin yaptığı araştırma sonuçları, insanların önemli bir kesiminin uykuyla ilgili sağlık sorunları yaşadığını ortaya koydu.

Dernek Seçilmiş Başkanı ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aksu, uyku sorunlarına dikkat çekmek ve uyku sorunlarıyla ilgili bilinç oluşturmak için dernek çalışmaları kapsamında Doç. Dr. Ahmet Uğur Demir'in yönetiminde araştırma yaptıklarını söyledi.

Aksu, araştırmaya katılan 5 bin 21 kişinin yaşadığı uyku rahatsızlıkları ve bu sorunların neden olduğu sağlık sorunlarını belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

Araştırmanın önemli sonuçlar ortaya koyduğunu dile getiren Aksu, şu bilgileri verdi:

''Araştırma sonucunda elde ettiğimiz verilere göre, 5 bin 21 kişinin yüzde 20.9'u insomnia adı verilen bir anlamda uyuyamama sorunu ile karşı karşıya. Katılımcıların yüzde 21.8'i düşük uyku kalitesi, yüzde 13,6'sı uykuda solunum bozukluğu riski sorunu taşıyor. Araştırma grubunun yüzde yüzde 5.5'i uykulu kitleyi oluşturuyor. Katılımcıların yüzde 5.1'i ise gece bacak ağrılarına neden olan uykusuz bacak sendromu hastalığı taşıyor. Bu verilere bakıldığında araştırma sonuçlarına göre, insanlar ciddi şekilde uyku sorunu yaşıyor, ama birçoğu bu sorundan habersiz.''

Aksu, Gece iyi uyuyamayan insanların yaşam kalitesi düşüyor, aynı zamanda bu insanlarda kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve felç gibi hayati öneme sahip hastalıkların görülme oranı da artıyor.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber