Tırnağı katili yakalattı

Aksaray'da bilezikleri çalınıp evinde ölü olarak bulunan Güllü Kaya'nın katil zanlısı, maktulün tırnağındaki DNA örneklerinden yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlı E.K'nin kumar borcunu ödemek için akrabası olan Güllü Kaya'yı öldürdükten sonra bilezikleri alıp kaçtığı iddia edildi.

Olay, 18 Ocak 2012 tarihinde Ereğlikapı Mahallesi 1432 Sokak Muratoğulları Apartmanı 3. katta meydana gelmiş, uzun süredir yalnız yaşayan 76 yaşındaki Güllü Kaya kendisini ziyarete gelen kızı tarafından ölü olarak bulunmuştu. Haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatmış, kızı ise polise verdiği bilgide eve girdiklerinde mutfaktaki ocak gazının açık olduğunu gördüklerini ve annesinin bileziklerinin de olmadığını söylemişti.

Olaydan sonra Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri geniş çaplı araştırma başlatırken, maktulün Adli Tıp'ta yapılan otopsisinde elle boğularak öldürüldüğü, alınan tırnak örneklerinde ise erkek kardeşlerinin soyundan gelen bir erkek şahsa ait DNA profilleri tespit edildi. Polis, tarafından olayı gerçekleştirmiş olabileceği değerlendirilen maktulün akrabası E.K. teknik takibe alınarak, maktulün tırnağında bulunan DNA örnekleri ile karşılaştırmak üzere aynı soydan gelen 45 erkek şahsın DNA örnekleri alınarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapordan teknik takiple izlenen şüpheli E.K'nin DNA örneklerinin maktulün tırnağından çıkan örneklerle aynı olduğu belirlenirken, zanlı aynı gün evinde yakalandı.

Zanlı E.K'nin, kumar borcunu ödemek için borç para istemeye akrabası olan Güllü Kaya'nın evine gittiğini, kendisine borç para vermeyerek ailesine hakarette bulunması üzerine tartışma sonucu Güllü Kaya'yı boğarak öldürdükten sonra olay yerinden kaçtığını söylediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber