Akdeniz Sanayi Sitesi'ndeki gecekondu problemi çözüldü

Antalya'nın Kepez ilçesinde Akdeniz Sanayi Sitesi'nin üzerindeki 300'e yakın gecekonduda oturanların kurduğu kooperatife tahsis edilen 17 dönümlük arazinin hukuki problemi çözüme kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu alanda imar çapı alındıktan sonra inşaata başlanabilecek.

Konuyla ilgili Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin Akdeniz Sanayi Sitesi Düğün Salonu'nda düzenlenen Genel Kurulu'nda açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, sanayiye yaptıkları hizmetleri anlattı. Akdeniz Sanayi Sitesi'nde üzerinde durdukları en önemli konunun, sitenin tapulu arazisi üzerindeki gecekonduların hukuki probleminin çözümü olduğunu vurgulayan Tütüncü, ?Sanayi sitesinin 86 dönümlük tapulu arazisi üzerindeki 300'e yakın gecekonduda oturanların kurmuş olduğu kooperatife tahsis edilen 17 dönümlük bir arazi vardı. O arazi üzerindeki hukuki engellerin kaldırılıp bölgenin kooperatife teslim edilmesi gerekiyordu. Tahsis edilen arazinin hukuki problemini, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi ile yaptığımız hummalı bir çalışma ile çözdük. Kooperatifin yapılacağı alanın 18 uygulamasını tamamladık. İmar çapı da verilebilir hale getirdik. Kooperatif, imar çapını aldıktan sonra inşaata başlayabilir.? diye konuştu.

Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetimi ile omuz omuza vererek sanayiyi güzelleştirmeye, sorunları çözmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk de hizmetlerinden ve ilgisinden dolayı Tütüncü'ye teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber