Özel Ergin Koleji öğrencileri mesleklerle tanıştı

Yozgat Özel Ergin Koleji 2. sınıf öğrencilerine meslek tanıtım programı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Özel Ergin Koleji 2. sınıf öğrencileri hayat bilgisi dersinde, geçmişte kabul gören meslekler ile günümüzde kabul gören meslekler arasındaki farklılıkları karşılaştırmak amacıyla meslek tanıtım programı düzenlendi. Öğrenciler Yozgat Tol Çarşıyı gezerek meslekler hakkında bilgi aldılar.

Gezide terzi, anahtarcı, bıçakçı, kalaycı gibi meslek gruplarının çalışma şekli ve ortamlarını yakından inceleme ve gözlemleme imkanı bulan öğrenciler, ustalara sorular yönelterek meslekleri hakkında bilgi edinmeye çalıştılar. Öğrenciler, terzide nasıl elbise dikildiğini, bel ve boy ölçümünün nasıl alındığını, dikişlerin nasıl atıldığını, anahtarcıda, anahtarın nasıl yapıldığını, çeşitlerini, eski ve yeni anahtarlar arasındaki farkları gözlemlediler.

Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar, öğrencilerin daha başarılı olmalarını sağlamak amacıyla bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirterek, ?Bugün 2. Sınıf öğrencilerimiz, hayat bilgisi dersinde meslekler konusunu işliyorlar. Bu sebeple sınıf öğretmenimiz öğrencilerimize meslekleri daha yakından tanımalarını, geçmişte hangi meslekler yapılıyordu, şimdi hangileri yapılıyor karşılaştırma yapmalarını sağlamak için bir gezi düzenledi. Çocuklarımız hem meslekleri tanıdı hem de mesleklerle alakalı kafalarında oluşan soruların yanıtını aradı.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber