Topbaş: İstanbul'un şansı, Tokyo ve Madrid'den daha yüksek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları için Tokyo ve Madrid'e göre şansının yüksek olduğunu söyledi. İstanbul'un medeniyetlerin beşiği, kültürlerin asırlardır birlikte barış içinde yaşadığı bir kent olduğunu ifade eden Topbaş, "Hazırlıklar açısından baktığımızda İstanbul'u daha şanslı görmekteyim.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hollanda Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Tarım ve İnovasyon Bakanı Maxime Verhagen ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulun ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, İstanbul'un adaylık statüsünü kazanmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Adaylık sürecinde emeği geçen herkese teşekkür eden Topbaş, dün gece, Kanada'da bulunan Olimpiyat Tertip Komitesi heyeti ve heyete destek veren Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Yaptıkları görüşmede Türk heyetin, olimpiyat oyunları yetkilerinin İstanbul ile ilgili olumlu görüşlerini aktardığını ifade eden Topbaş, bunun sonucunda İstanbul'un aday kent olduğunu belirtti. Topbaş, ?Şu anda İstanbul, Tokyo ve Madrid olarak 3 kent aday şehir haline geldi. Önümüzde yeni bir süreç var. İnşallah, 7 Ekim 2013 tarihinde de karar verilecek. O tarihe kadar da yine çalışmalarımızı yapacağız. Sanki olimpiyatlar verilmiş gibi, projelerimizi şimdiden hazırlayıp, hazırlıklarımızı ona göre yürütmek durumundayız. Bu arada inanıyorum ki; kentimizde bununla birlikte yeni bir süreci de yakalamış oluyor.? ifadelerini kullandı.

İstanbul'un yıllardan beri olimpiyatlara aday olma konusunda attığı adımların somut bir sonuca ulaştığını bildiren Topbaş şöyle devam etti: ?İnşallah, adaylığı da tescillenir ve böylece iki kıtanın buluştuğu, gerçekten bir buluşma kenti olan bu şehirde bütün sporcular bir araya gelerek dünyaya buradan barış mesajını, sporun centilmenlik duygularını ve kardeşlik ve sevgiyi dünyaya yansıtırız. İstanbul için gurur verici. Kendi dönemimde böyle bir kararın verilmiş olması ve bu dönemde sonuçlanmış olması, benim için çok önemli gurur verici.?

Basın mensuplarının soruları üzerine Başkan Topbaş, İstanbul'un Madrid ve Tokyo karşısında şansının yüksek olduğunu söyledi. Tokyo'nun daha önce olimpiyatları aldığını hatırlatan Topbaş, ?Burada İstanbul daha şanslı. Çünkü gerçekten dünyada medeniyetler ittifakının konuşulduğu, revaçta olduğu bir süreçte medeniyetlerin beşiği olan farklı kültür ve inançların birlikte asırlardır barış içinde yaşadığı bir şehir olması münasebetiyle, kadim medeniyetler izi taşıyan bir kent olması münasebetiyle, şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Biz dönemimizde yaptığımız ciddi anlamda altyapı ve ulaşım sistemleriyle ilgili önümüze koyduğumuz hedefleri dikkate aldığımız zaman 2020'ye varıldığında İstanbul'da ulaşım problemi hemen hemen bitmiş noktaya gelecek. Hele olimpiyat yapılması düşünülen bölgelerle ilgili iletişim ve ulaşım noktasında hiçbir sorun olmayacak.? diye konuştu.

"Hazırlıklar açısından baktığımızda İstanbul'u daha şanslı görmekteyim? diyen Topbaş, mevcut spor tesislerinin olimpiyatlara ev sahipliği yapacak nitelikte olduğunu , sadece sporcuların kalacağı Olimpiyat Köyü'nde bir dizayn çalışması yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber