Teziç nihayet konuştu: Aileler törene katılabilir

Haber Giriş : 18 Haziran 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayla ilgili olarak, acaba YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ne düşünüyor, bu olayı nasıl karşılıyordu?..

Teziç'in fikrini alabilmek için, dün kendisini aradım... Yoldaydı... Sağlıklı bir görüşme yapmamız mümkün olmadı... "Müsait bir yere geldiğimizde, ben sizi arayayım" dedi ve dün saat 16.00 civarında görüştük. "Olay" belli, "soru" belliydi...

Sayın Teziç'in ilk sözü şu oldu:

"YÖK'ün böyle bir genelgesi de yok, talimatı da!.. Diploma törenlerine katılmak, her anne babanın hakkıdır... Çünkü bu günler, sünnet ve düğün gibi, mürüvvet günleridir... Anneler-babalar, evlatlarının mürüvvetini görmekten menedilemez!"

"Peki" dedim, "Sayın Rektör'ün tavrı neye dayanıyor?"

Teziç, olaydan sonra Rektör Yaşar Sütbeyaz'ı aradığını, olayın sebebini sorduğunu ve ondan şu cevabı aldığını söyledi: "Olaydan sonradan haberdar oldum... Eğer aşağıda böyle bir olayın cereyan ettiğini duysaydım, buna kesinlikle izin vermezdim!"

Rektörle bu konuşmasını aktaran Teziç, "Sadece şehit anaları değil, bütün anne ve babaların, evlatlarının mürüvvet günlerini görmeye hakları vardır" dedi ve "son nokta"yı koydu:"Gerek Erzurum Üniversitesi'nde, gerek başka üniversitelerde bundan sonra da törenler yapılacak... Bu törenlerde, bir daha böyle bir nahoş olay yaşanmayacak... Erzurum'daki olay, toplumsal duyarlılığı göstermesi açısından da faydalı olmuştur."

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber