27 Mayıs'ta 27 Zirveli ABD'ye gidiyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Zirve Üniversitesi 27 öğrencisini Amerika'ya yolluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 ay Amerika'da kalacak öğrenciler 27 Mayıs'ta uğurlanacak.

İngilizce öğretimine farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Zirve Üniversitesi Hazırlık Bölümü, klasik yöntemlerin dışına çıkmak adına Kuzey Teksas Üniversitesi'yle işbirliği yaparak öğrencilere dört kurdan oluşan bir İngilizce eğitimi veriyor. Üniversitede İngilizce ve teknoloji konusunda öğrencilere çeşitli imkanlar sunulurken Gaziantep'in plakası olduğu için her yıl 27 öğrenci Amerika'ya yollanıyor. İlk yıl Kuzey Teksas Üniversitesi, ikinci yıl Purdue Üniversitesi'ne giden öğrenciler bu yıl da Purdue Üniversitesi'ne gidecek.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, ?Zirve Üniversitesi'nde hazırlık süreci her biri 2 ay süren A, B, C ve D kurlarından oluşur ve C kurunu tamamlayan öğrenciler, belli bir değerlendirme prosedürene tabi tutulurlar. Üniversitemiz bu öğrencilerden en başarılı 27'sini İngilizce eğitimlerini tamamlamak üzere bu yıl da Amerika'ya yollayacak. Böyle bir projeye destek oldukları için mütevelli heyetimize ayrıca teşekkür ederim.? şeklinde açıklama yaptı.

Henüz hazırlık sınıfındayken yurt dışına gitme imkanı yakalayan öğrenciler için bunun çok önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, ?27 öğrenci arasına giremeyen öğrencilerimiz üzülmesin. Onlar için de birinci sınıftan itibaren yurt dışında staj imkanı, 2+2 sistemle dileyen öğrenciye 2'inci sınıftan sonra eğitimine yurt dışında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde okuma imkanı sunuyoruz. Böylelikle öğrencimiz çift diplomayla mezun olabiliyor. Erasmus anlaşmamızın da olmuş olması Zirvelilere yurt dışı deneyimi için inanılmaz bir fırsat sağlamış oluyor.? diye belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber