94 km'lik takibe soruşturma

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 07:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İçişleri Bakanlığı bir polisin şehit olması ve 17 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan intihar saldırısına ilişkin ihmal iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Kahramanmaraş Göksun'dan itibaren 94 km takip edilen teröristler, Kayseri Pınarbaşı'da Emniyet'e saldırı düzenlemişti. İçişleri Bakanlığı ihmal iddialarını incelemek üzere bir polis ve bir jandarma müfettişi görevlendirdi. Müfettişler, ihmal kanısına varırsa bomba yüklü otomobilin katettiği yol üzerindeki jandarma ya da polis birimlerinin sorumluları hakkında soruşturma açılacak. Saldırıda ise yaklaşık 40 kilo plastik patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Otomobilin LPG tankının içine yerleştirildiği sanılan bomba, diğer patlayıcılar ve metal parçalarıyla güçlendirilmiş.

ANKARA DA ALARMDA

Bombalı aracı Ankara'da patlatmayı planladıkları sanılan teröristlerin, bagajdaki diğer patlayıcı ve fünyeleri de başka eylemler için Ankara'ya getirmek istediği tahmin ediliyor. Ankara'da hedef olabilecek kurumlarda güvenlik önlemleri arttırıldı. İkinci bir bombalı araç ihtimaline karşın kontroller de sıklaştırıldı. Saldırıya ilişkin 4 kişi gözaltında. Aralarında, otomobili satan galerici ile satış işlemlerinde kullanılan sahte kimliğin sahibi de var. .

Soner ARIKANOĞLU / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber