CHP'li Loğoğlu: BM'nin Suriye'de şiddetin sona erdirilmesi çağrısına katılıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Suriye'nin Humus kentine bağlı Hula köyünde gerçekleştirilen katliamı kınadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Loğoğlu, BM kaynaklarına göre, saldırıda Suriye rejimi tarafından ağır silahların kullanıldığının anlaşıldığını söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, BM Güvenlik Konseyi'nin şiddetin sona erdirilmesi için tüm taraflara ama özellikle Suriye Hükümeti'ne yaptığı çağrıya aynen katıldıklarını aktararak, "BM Güvenlik Konseyi, sadece Suriye rejimine değil, aynı zamanda Suriye muhalefetine de şiddete son vermesi çağrısında bulunuyor. Biz de CHP olarak sivillere yapılan saldırılara son verilmesi için çağrıda bulunuyoruz." dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Loğoğlu, "Daha önce de temasları olmuştu, birbirlerini tanıyorlardı. Türkiye-AB ilişkileri, yargı bağımsızlığı, tutuklu milletvekilleri ve gazeteciler, yeni anayasa ile Kıbrıs konuları konuşuldu. Schulz, 'bu benim en önemli görüşmemdir, dostlar arasındayız' dedi. Türkiye'nin önemine işaret etti. Şahsen Türkiye'nin AB üyeliğini koşulsuz desteklediğini söyledi.? diye konuştu.

Ziyaret sonunda Schulz'un Kılıçdaroğlu'nu AB Parlamentosu'na resmen davet ettiğini bildiren Loğoğlu, bu davete en kısa zamanda karşılık verip AB Parlamentosu'nu ziyaret edeceklerini ve görüşlerini hem yurt içinde hem yurt dışında aynı kararlılıkla dile getireceklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında bir gensoru önergesi verdiklerini hatırlatan Loğoğlu, Bakan'ın yurtdışında olması sebebiyle önergeyi beklettiklerini belirterek, "Orada Türk dış politikasının içine düştüğü çok tehlikeli çıkmazı bütün boyutlarıyla dile getireceğiz." görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber