Dar gelirliler için 296 konut satışa sunuldu

Şahinbey Belediyesi, Serinevler'de dar gelirli aileler için satışa sunulan 250 konutun ardından Etiler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 296 konutu satışa sundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etiler Mahallesi'ndeki 94 metrekare ve 2+1 olan 296 konutun 64 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu konutların ilk etapta kentsel dönüşümde takasta kullanıldığını ve kalan dairelerinde vatandaşların konut ihtiyacını karşılaması için doğrudan ihale yoluyla satışa sunulduğunu söyledi. Başkan Tahmazoğlu, yapılan ihale sonunda daire kaldığı takdirde 15 gün sonra yeniden pazarlık yöntemi ile vatandaşlara tekrardan satılacağını belirterek, "Belediye olarak amacımız herkesin ev sahibi olması. Bu noktada geçtiğimiz haftalarda Serinevler'de 300 konutumuzun 250 tanesini dar gelirli vatandaşlarımıza yıl vadeli kura yöntemi ile sattık. Kalan 50 konutu ise kentsel dönüşüm için takasta kullanıyoruz. Belediye olarak konut üretimimiz devam etmektedir. Şu anda Yeşilvadi'de 702 konutumuzun inşaatı devam ediyor. Bu konutlarımızın satışını ise yılbaşında yapacağız." dedi.

Belediye olarak konut üretimine büyük önem verdiklerini kaydeden Tahmazoğlu, "Kentsel dönüşüm kapsamında Nuripazarbaşı ve Yazıcık bölgelerinde yeni konutlar inşa edeceğiz. Bununla birlikte yine belediyemiz imkanları ile dar gelirli ailelerimiz için 2 bin konutun inşaatına önümüzdeki günlerde başlayıp, gelecek yıl teslim edeceğiz. Amacımız başta dar gelirli aileler olmak üzere tüm vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber