Çorum, 35 ülkeden gelen 70 Türkçe sevdalısını kucaklayacak

Bu yıl Türkiye'de 10'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Çorum'da da yapılmasının kararlaştırılmasının ardından şehirde hazırlıklar tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum Belediyesi ve Hitit Sanayicileri ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD)'nin sponsorluğunu üstlendiği etkinlik kapsamında, 35 ülkeden 70 Türkçe sevdalısı Çorum Şehir Stadyumu'nda gösteri yapacak. Yapılacak olan etkinliğe 40 bin kişinin gelmesi planlanırken, olimpiyata günler kalmasına rağmen basılan davetiyelerin bittiği belirtildi.

Çorumlu vatandaşların, Türkçe'nin sevdalısı gençleri izlemelerindeki bütün engelleri ortadan kaldırmak için büyük çaba sarf eden yetkililer, stad önüne dev LED ekran koyarak, olimpiyat sevincini Çorumlulara yansıtacak. Türkçe'nin çocukları, önce Tokat'tan konvoy eşliğinde Çorum'a getirilecek ve valilik önünden karşılanacak, daha sonra 70 kişilik grubu Çorum valisi ve belediye başkanı makamlarında kabul ederek hediyeler verecek. Gazi Caddesi üzerinde yapılacak fener alayı yürüyüşüne, belediye mehteran takımı Türkçe'nin çocuklarına eşlik edecek.

Konuya ilişkin yapılan basın toplantısında, Türkçe Olimpiyatları için şehre gelen gençleri yüzlerce Çorumlunun karşılayacağı bilgisi verildi. Burada bir konuşma yapan Çorum Samanyolu Koleji Müdürü ve Türkçe Olimpiyatları Çorum Komite Başkanı Nurettin Karabulut, yapılacak olan etkinlik için heyecanın şimdiden başladığını belirtti.

Bu yıl ilk defa Çorum'da yapılmasından duyulan memnuniyeti dile getiren Karabulut, "Türkçe sevdalılarını Çorum'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu anlamda ilimiz bazında vatandaşlarımızın yoğun teveccühü olmuştur. Bastığımız davetiyeler şimdiden tükendi. Çorumlular hazır, biz komite olarak hazırız, artık ufukta Türkçe sevdalıları gençlerimizi gözlüyoruz. Dünyanın dört bir tarafından ülkemize gelecek olan bu kardeşlerimizi, biz Çorum olarak bağrımıza basacak ve onların sevdasını vatandaşlarımız ile ele ele vererek yaşayacağız. 135 ülkeden bin 500 Türkçe'ye gönül vermiş bu kardeşlerimizi, ülkemiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da bağrına basacak. Bu programın Türkiye çapında 41 ilden birisi olma mutluluğunu yaşamaktayız. Çorum'a geleceği belirlenen 70 kardeşimizin Türkçe şiirler, şarkılar, türküler söyleyecek olması çok büyük bir mutluluk." dedi.

Çevre iller ve ilçelerden yoğun talep olduğunu dile getiren Karabulut, sevdası Türkiye olanları Çorumlu vatandaşlarla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını aktardı. Dillerinde Türkçe, gönüllerinde Türkiye sevdası olan bu gençleri Çorum'un dört gözle beklediğini ifade eden Karabulut, "Çorum, kollarını açtı, Türkçe sevdalılarını bağrına basmaya hazırlanıyor." diye konuştu.

Hitit Sanayicileri ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Hasan Kısa ise böyle bir organizasyona sponsorluk yapmanın kendileri için çok büyük bir değer olduğunu kaydetti. ?İnsanlık El Ele' sloganı ile Türkiye'de bulunacak olan gençler için her kesimden insanın onlara kucak açacağına vurgu yapan Kısa, şöyle dedi: "Bu yıl ilk defa ilimizde yapılacak olan bu etkinliğe dernek olarak büyük önem veriyoruz. 135 ülkeden bin 500 genç, bunu ancak gönüllü insanlar yapabilir. İşte bu gönüllerin sevdasını biz 6 Haziran günü Çorum'da yaşayacağız. Çorum genelinde 40 bin kişiden fazlası Türkçe sevdalısı Türkiye sevgisi ile dolu olan bu gençlerimizi yürekten kucaklayacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber