Kütahya Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi göz kamaştırdı

Kütahya Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi, halkın beğenisine sunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Karakayalı, serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, içeriği belirlenmiş bin 660 modüler kurs programıyla hizmet verdiklerini söyledi.

Halk Eğitim Merkezlerinde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin hedeflendiğini belirten Karakayalı, "2011-2012 eğitim öğretim yılında merkezimizde 1 Eylül 2011'den bu yana bin 181 kurs açtık. Bu kursların 748'i genel kurslar kapsamında açılmış olup, toplamda 17 bin 51 kursiyer istifade etmiştir. Bu kurslarımızdan başka vatandaşlarımızın mesleki yeterliliklerini geliştirmek amacıyla 357 mesleki ve teknik içerikli kurs açtık. Bu kurslarımızdan da 6 bin 650 kursiyerimiz faydalanmıştır. Ayrıca bu eğitim öğretim yılında 75 okuma yazma kursu ve seviye tespit sınavı yaparak, 1566 kursiyerin belge almasına yardımcı olduk. Genel olarak bakıldığında, bu eğitim öğretim yılında merkezimizden 25 bin 283 kursiyer faydalanmıştır" diye konuştu.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi,

"Turizm destinasyonlarında İzmir'de, İstanbul EMİTT fuarı ve Almanya'da ki ITB Berlin 2012 fuarına katıldık ve insanlara Kütahya'yı anlatıyoruz. Tarihi, Frigleri, Romalıları, Osmanlıları, Selçukluyu, Germiyanoğlu başta olmak üzere hepsini anlatıyoruz. Ama hasletten bayanların ilgi çektiği ve söylediği el işlemeleriniz, Gümüş işlemeciliğiniz varmı? Masaya neyi örteceğiz, üzerimize neyi giyeceğiz? varmı bu tür özellikleriniz dediklerinde inanın o zaman bizim anlattığımız şeyler hem bize keyif veriyor hemde anlattığımız insanlara keyif veriyor" dedi.

El emeği göz nuru eserlerin 'muhteşem' olarak niteleyen Vali Çiftçi, "Yine sizlerin yapmış olduğu el emeği göz nuru dediğimiz Bindallı elbiseyi en son Sayın Bakanımıza takdim ettik, Büyükelçilerimize veriyoruz, dışarıdan gelen misafirlere veriyoruz. Biz bunu verirken keyif alıyoruz. Bunu sizler yapıyorsunuz ben sizleri gönülden tebrik ediyorum. Hakikaten o kadar hassas işlemecilik, o kadar güzel işlemecilik var ki o ruhunuzdaki güzellikleri yapmış olduğunuz işlere aksettiriyorsunuz. Bizim Kütahya'mızın turizmine de muazzam derecede katkınız var. Bu katkınıza, bu emeğinizin daha ilerlemesi adına Halk Eğitim merkezinde 1181 farklı kurs ve yılda 25 bin kişi eğitim alıyor. Bunların neticesinde de turizmde biz beklediğimiz noktaya yürüyen adımlarla değil koşan adımlarla gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada, Türkiye genelinde derece alan öğretmenler ve kursiyerlere ödülleri Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve eşi Habibe Çiftçi ile Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve eşi Zafer İça tarafından takdim edildi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin eşi Habibe Çiftçi, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'nın eşi Zafer İça ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan'ın eşi Hülya Kalkan tarafından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi, katılımcılar tarafından gezildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber