İstanbul trafiği 'akıllanacak'

"İstanbul Hareket Halinde" projesi hayata geçti.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje ile İstanbul'daki ulaşım hareketlerinin toplu taşımaya yön vermesi, ulaşımın daha "akıllı" olması ve yaşam kalitesinin artması hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. öncülüğünde IBM Türk ve Vodafone Türkiye işbirliğiyle İstanbul için akıllı şehir projesi "İstanbul Hareket Halinde" projesi İstanbul'da hayata geçti. Proje ile İstanbul'daki ulaşım hareketlerinin toplu taşımaya yön vermesi, ulaşımın daha "akıllı" olması ve yaşam kalitesinin artması hedefleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ Genel Müdürü Ömer Yıldız, projeye ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ulaşım AŞ olarak ulaşım kararlarıyla yolculuk sürelerini kısaltmak, yürüme mesafelerini azaltmak ve hizmet seviyelerini eşit şekilde dağıtmak üzere çalıştıklarını belirterek, "Bu çalışmalar sonucunda minimum sürede, konforlu, herkese eşit hizmet, seviyeli, doğru ücret politikalı, akılcı, hatları kolay öğrenilebilir, yaygın ve sıkışıklık etkilerinden arındırılmış bir toplu ulaşım hedefliyoruz. Vodafone Türkiye ve IBM Türk ile yaptığımız işbirliği bu hedefimize ulaşmak yönünde bizim için önemli bir yer teşkil ediyor" dedi.

İstanbul Hareket Halinde Projesiyle akıllı çözümler

IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk da "IBM 4 yıldır çeşitli ülkelerde 2 bin 500'ü aşkın akıllı şehir projesi gerçekleştirdi. Bu çözümlerle gördük ki ulaşım alanında toplu taşıma araçlarından, trafik sıkışıklığı yönetimine kadar pek çok alanda daha isabetli kararlar verilebiliyor, acil durum yönetimleri kolaylaşıyor. Fiziksel ulaşım altyapılarına, teknoloji ve zekayı entegre etmek, kapasiteleri geliştirebileceği gibi, ulaşım sistemlerimizi güvenli ve daha verimli hale de getiriyor. Teknolojinin hepimize dokunan 'akıllı' çözümleri nasıl hayata geçirebildiğinin en güzel örneklerinden bir tanesi İstanbul Hareket Halinde projesidir. Proje ile İstanbul'un pek çok duruma ve ihtiyaca cevap verebilen ulaşım çözümlerine kavuşmasının önü açacaktır" diye konuştu.

Vodafone Türkiye'den "m- şehir" uygulamaları

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, mobil iletişim tabanlı akıllı yaşam teknolojilerinde sahip oldukları bilgi birikimini toplumun yaşam kalitesini iyileştirmede kullanmak ve tüketicilerin gündelik yaşamlarını olumlu şekilde etkilemenin öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti.

Timuray, "Mobil teknolojiler doğru şekilde kullanıldığında klasik faydalarının ötesinde bireylerin yaşam kalitesine somut katkı sağlamaktadır. Özellikle mobil iletişimin günümüzde sağlık, eğitim, finans gibi pek çok farklı alan, gelecekte hayatımızda ve iş yapış süreçlerimizde önemli yer tutacak olan 'akıllı' sistemlere entegre hale gelmektedir" dedi.

Timuray, projenin aynı zamanda Vodafone'un faaliyet gösterdiği ülkelerde karbondioksit emisyonunu ve maliyetleri azaltmak üzere belirlemiş olduğu eylem planına da katkı sağlaması açısından önem taşıdığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber