Polisten silah ve havai fişek uyarısı

Kahramanmaraş Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında artan düğün merasimleri nedeniyle insanların can güvenliğinin korunması için düğünlerde silah sıkılmaması ve havai fişek atılmasında uzman kullanılması uyarısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, sevinçlerin ve başarıların silah atarak kutlanmasının toplumda telafisi mümkün olmayan acılar ve sıkıntılar ortaya çıkardığını söyleyerek vatandaşları; ?en mutlu gününüz acıya dönüşmesin' cümlesi ile uyardı.

Düğün, nişan gibi törenlerde havai fişek kullanımını konusuna da değinen Adalı, insanların can ve mal güvenliğinin kendileri için birinci öncelik olduğunu ve bu nedenle yaşanabilecek aksiliklere önceden tedbir almaları gerektiğinin altını çizdi. Adalı, uzman ellerde kullanılmayan havai fişeklerin ölümlere varan ciddi sonuçlar doğurabileceğini kaydetti. Bu iki konuda Elbistan Emniyeti olarak ciddi tedbirler aldıklarını ve düğünleri yerinde kontrol ettiklerinin bilgisini veren İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Adalı, ?Geleneksellik adına düğünlerde silah kullanılması tehlikeli ve can alıcı sonuçlar doğurabiliyor. Zaten yasal olmayan bu davranışla insanlarımız hayatını kaybedebiliyor. Bu alışkanlıktan lütfen vazgeçelim düğününüz mateme dönüşmesin." dedi.

Emniyet Müdürlüğü olarak düğün, eğlence ve toplantı yapacak olanlara yasal uyarılarda bulunduklarını kaydeden Mehmet Adalı, "Düğüne ve şenliğe renk, coşku ve katkı sağlamak adına yapılan ve örf-adet olarak nitelendirilen silah kullanma olayında Elbistan ve bölgesinde geçmiş dönemlerde çok acı ve üzücü sonuçlar yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber