Süleymaniye'ye nostaljik rötuş

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Süleymaniye Caddesi'ni görsel açıdan yenileyerek tarihi doku özelliği kazandıracaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 19 Mayıs Mahallesi Süleymaniye Caddesi esnafı ile bir araya geldi. Başkan Necattin Demirtaş, esnafın cadde ile ilgili taleplerini dinledi. Süleymaniye Caddesi üzerinde bulunan araç trafiğine kapalı kafeteryaların olduğu mevkiye sanat sokağı hüviyetini kazandırmak istediklerini söyleyen Başkan Necattin Demirtaş, caddeyi tarihi bir görüme kavuşturmak için çalışma başlatacaklarını belirtti.

Mescizade Sokak'ta olduğu gibi Süleymaniye Caddesi'ne de sanat sokağı özelliğini kazandırmak istediklerini kaydeden Demirtaş, İlkadım Belediyesi Kentsel Tasarım Etüd ve Proje Müdürlüğü ile birlikte bu caddede yenileme çalışması yapacaklarını açıkladı.

Caddenin araç trafiğine kapalı olmasının avantaj sağladığını, insanların hoşça vakit geçirebileceği alanlara ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Demirtaş, ?Süleymaniye Caddesi kafeteryaların bulunduğu bir cadde. Bu caddeyi değerlendirmemiz gerekiyor. Zaten çevre esnafın da bizlerden talebi bu doğrultuda. Caddeye nostaljik hava vererek tarihi özellik kazandırmayı hedefliyoruz. Esnafın bizlerden caddeye kilitli taş yapılması için talebi var. Kilitli taşın yanı sıra görsel anlamda renkli sokak aydınlatması ve caddede çiçeklendirme çalışması yapacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber