Gül: Problemlere çözüm için bir araya gelmeyi takdire şayan buluyorum

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeyi çok olumlu karşıladığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül, "Bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır. Kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçilerin bir araya gelmesini her zaman teşvik ediyorum." dedi.

Bir dizi ziyaretler için Ağrı'ya gelen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'de yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu hatırlatarak, bu ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile bir bütün olduğuna dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü görüşmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Gül, ülkede var olan problemleri görmezden gelmenin doğru olmayacağını, çözümünü de kendi iradeleriyle çözmelerinin ancak gerçekleşebileceğini kaydetti.

'Önemli olan kendi sorunlarımızı kendi irademizle birlik beraberlik içerisinde memleketin ortak çıkarları çerçevesinde çözmektir' diyen Gül, şöyle konuştu: "Hepimiz bu ülkenin şerefli vatandaşlarıyız, ülkenin ortak sahipleriyiz. Dolayısıyla farklılıkları zenginlik olarak, ayrıştırıcı unsur olarak değil birleştirici unsur olarak görmeliyiz. Bütün meselelerimizi özgüven içerisinde çözebiliriz. Kaygısı, derdi olan ve meselelerin farkında olan siyasetçilerin, liderlerin bir araya gelmesini ben her zaman teşvik etmişimdir. O bakımdan bu görüşmelerin hepsi takdire şayandır."

Cumhurbaşkanı Gül, görev süresi ile ilgili sorulan soruya ise "Rapörtörün görüşüne Anayasa Mahkemesi bakacak ve karar verecekler." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber