'Türkçe Olimpiyatları Türkiye'nin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyor'

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın, Türkçe'nin yaygınlaştırılmasının yanısıra Türkiye'nin tanıtımına da çok büyük katkı sağladığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergün, dünyada en çok konuşulan beşinci dil olan Türkçe'nin yaygınlaştırılmasını sağlayan olimpiyatların bu yıl 10. defa düzenlemesinin mutluluğunun yaşandığını bildirdi.

Başkan Ergün, açıklamasında ABD, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna Hersek, Afganistan, Avustralya, Belarus, Brezilya, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Angola, Azerbaycan, Benin, Burkina Faso, Arjantin, Azerbaycan, Nahçıvan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Cezayir gibi ülkelerin çocuklarını Türkiye'ye getiren organizasyonda emeği geçen herkesi ayrı ayrı kutladı. Ergün, şunları kaydetti: ?Bu büyük organizasyonun, dilimizin yaygınlaştırılmasının yanısıra ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Türk kültürü, Türk dilinin üretkenliği ve millî tanıtımımıza katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğine inanıyorum. Türk dilinin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve Türkçe'nin doğru kullanılması konusunda önemli bir görevi üstlenen Türkçeder'e, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti'ne ve Bilim Kurulu'na ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber