Sıcak havalarda kalbinize dikkat edin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr.İhsan Alur, yaz aylarında kalp hastalarının sağlıklarına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Hava sıcaklıklarının artmasının, özellikle kalp hastaları açısından bazı riskleri de beraberinde getirdiğini söyleyen Uzman Dr.İhsan Alur, sıcak havalarda kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti. Aşırı sıcak havalarda kalp ve damar hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında artış olduğunu belirten Dr. Alur, "Aşırı sıcak dalgalarının yaşandığı yıllarda yapılan araştırmalarda, özellikle yaşlı, çocuklar ve kalp hastalıkları olan hastaların sıcaklardan daha fazla etkilendiği belirlenmiştir. Bunun en önemli nedeni tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte kanın pıhtılaşma oranının artmasıdır. Olası bir kalp krizini önlemek için özellikle kalp hastası kişilerin bol sıvı alarak güneşin zararlı etkilerinden korunmaları çok önemlidir" dedi.

Dr.İhsan Alur, kalp hastalarının büyük bir kısmının sıcak yaz aylarında yaşanan gevşemeyle birlikte sağlıklarına dikkat etmediklerini ve fark etmeden kalplerini zorlayabildiklerini söyledi. Dr. İhsan Alur, yaz aylarında kalp hastaları için şu önerilerde bulundu:

"Yaz aylarında açık renkli, bol ve rahat, terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysileri giyin. Kalp rahatsızlıklarının önüne geçmek için beslenmemize çok dikkat edin. Özellikle ağır, yağlı yemeklerden kaçının.Kolesterol bakımından kısıtlı hayvansal yağlar, yumurta ve kabuklu deniz ürünlerini tüketin. Az ve sık aralıklarla, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye çalışın. Ayrıca, hipertansiyonu olan kalp hastalarının tuz tüketiminden de kaçınması gerekir. Sıvı kaybını önlemek için günde 2,5 - 3 litre su için. Güneşin dik olduğu saatlerde açık havalarda dolaşmayın. Denize, sabah ve akşam saatlerinde aç karnına girmeyin, kumda güneş banyosu yapmayın, denizde kıyıya paralel olarak yüzün ve açıklarda yüzmeyin. Doktorunuza danışarak hipertansiyon ilaçlarınızın yaza göre düzenlenmesini sağlayın. Uzun seyahate çıkmadan mutlaka kalbinizle ilgili kontrollerinizi yaptırın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber