Memura ucuz tatil fırsatı

Haber Giriş : 02 Temmuz 2005 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikalar ?Bizim de deniz kıyısına giderek lüks otellerde tatil yapma hakkımız var? diyerek ?Memur Tur'u kurdu. Memura yüzde 25 indirimli tatilin kapısı açıldı

SENDİKALAR sonunda turizme de el attı. Hükümetle toplu görüşme masasına oturabilmek için yarış içinde olan sendikalar, çeşitli otellerle anlaşarak üye memurlara ucuz tatil imkânı sağlamaya başladı. Yüzde 20 civarında gerçekleşen indirim uygulamasından, daha önce memleketlerine gitme dışında tatil fırsatı bulamayan memurlar da memnun.

?Memur Tur? organizasyonuna girişen sendikalardan biri de Memur Sen Konfederasyonu'na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) oldu. Bodrum, Alanya, Fethiye ve Ören'de üç otel ve bir tatil köyüyle anlaşan sendika, hem fiyatları indirdi, hem de üyelerine ödemeleri gereken parayı 6 taksitte verme imkânı sundu. Üç ve dört yıldızlı otellerle varılan mutabakat sonucu çeşitli dönemler için hazırlanan paketlerde indirim miktarı yüzde 20-25'i buldu.

Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, ?Memur tatil yapamaz anlayışını değiştirmek istiyoruz. Artık memurların da deniz kenarında güneşlenerek tatil yapmalarını hedefliyoruz. Bizim de deniz kıyısına giderek lüks otellerde tatil yapma hakkımız var? diye konuştu.

Turist memurlar

Kamu Sen de ?Memur Tur'a soyunan sendikalardan biri. Uzun süredir üye memurlarını indirimli otellerde tatil yapma imkânı sağlayan sendika 30'a yakın otelle anlaşmalı. Bir tur organizasyonuyla anlaşan Kamu Sen'in indirimleri de yere, zamana ve otelin niteliklerine göre farklılık gösteriyor. Ayvalık, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kemer ve Alanya'daki otellerdeki fiyatlar gecelik 20-50 YTL arasında değişiyor. Ödeme esnasında da 5 taksit imkânı sunuluyor.

Kamu Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, 3 yıldır bu imkânı üye memurlara sunduklarını söylerken, ?Bu imkanlardan yararlanan üye sayımız 20 bini geçiyor. Arkadaşlarımız memnun. Çünkü pek çoğu tatil yapma imkânı bulamıyor. Ancak köylerine giderek yıllık izinlerini kullanıyorlardı. Şimdi devletin kamplarında ödenen ücret civarında bir parayla tatil yapabiliyorlar? ifadesini kullandı.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber