Kilci: 'İhalenin kime verileceği kanunda açıkça düzenlenmiş'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Telekom'un özelleştirilmesinde, "daha önce POAŞ'ın özelleştirilmesinde olduğu gibi, ikinci en yüksek teklifi veren yatırımcıya devrin yapılıp yapılmayacağı" konusundaki sorular üzerine, "bu durum (ihalenin kime verileceği), kanunda açık şekilde düzenlenmiş. Haliyle ihale sonuçlarının Bakanlar Kurulu'na sunulması çerçevesinde değerlendirilmesi gereken bir husus" dedi.

Kilci, Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, özelleştirilme ilişkin mevzuatın 4046 sayılı yasadan farklı olmasına rağmen, ihale prosedürüne ilişkin işlemlerin özelleştirme yasasına göre yapıldığını hatırlattı.

Kilci, şöyle devam etti: Dolayısıyla orada bir değerlendirmenin söz konusu olması, bir takım şartlara bağlı olacaktır. Bu, ihale komisyonu tarafından alınan kararda da açıkça belirtilmiştir.

Ancak birinci sırada yer alan teklif sahibi ile sözleşme imzalanması mümkün olmaması halinde, ikinci sırada yer alan teklif sahibine dönülebilecektir. Bu konu hem mevzuatta hem de ihale şartnamesinde açık şekilde ifade edilmiştir.

EtiSalat'ın peşin ödeme teklifine ilişkin olarak Kilci, "biz tamamiyle bu tür haberleri gazetelerden öğreniyoruz. İhale, 1 Temmuz'da sonuçlanmıştır. Bu sonuçları herhangi bir gerekçeyle ya da başka bir teklifle değiştirmek söz konusu değildir" diye konuştu.

Telekom'a "ihale öncesi CDMA frekansı verilmesine" ilişkin sorular karşısında da Kilci, bunun kesinlikle ihale şartnamesini aşan bir durum olmadığını söyledi.

Telekom'un özelleştirilmesinden sonra da yaşamaya devam edecek bir şirket olduğunu hatırlatan Kilci, bu tür düzenlemeler yapılmasının gayet normal olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber