THY'de beş yıllık şoför 2 milyar hostes 3 milyar lira maaş alacak

Haber Giriş : 07 Temmuz 2005 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz hafta gecikmeler konusunda rekor kıran THY, önceki gün imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından bu kötü imajı sildi ve dün ABD seferleri hariç tüm uçuşlar, zamanında yapıldı.

Uzmanlar birkaç günlük aksamaların, turizm sezonu ortasında olduğu için THY'nin genel itibarını olumsuz etkiledini bu konudaki izi silmenin zaman alacağını söylüyor. Dün ABD'ye yapılan bazı hatlardaki uçuşların yine bir saat gecikmeli yapıldığı dikkat çekti. Ancak THY yetkilileri, bu gecikmenin pesronel in tutumundan değil, teknik olarak uçuş iz inleriyle ilgili bir prosedürden kaynaklandığını söylediler.

SEVİNÇ YOK:

Toplu sözleşme sonrası görüşlerini almak istediğimiz bazı THY çalışanları ise sonuçta tüm kamu işçileriyle aynı oranda zam aldıklarını, bu nedenle kendileri lehine çok farklı, çok sevindirici bir durum olmadığını belirterek bu konuda konuşacak bir şeyleri olmadığını belirttiler. THY ile Hava-iş sendikası arasında 20. Dönem Toplu İş Sözleşmeleri'nin önceki akşam geç saatlerde anlaşmayla sonuçlanması sonucu, çalışanlara ilk yıl yüzde 10, ikinci yılın her bir altı ayı için yüzde 3'er zam verileceği belirtildi. Ayrıca ikinci yılın birinci 6 ayında enflasyon oranının yüzde 3'ü aşması durumunda farkın yüzde 80'inin ve ikinci 6 ayında da enflasyon oranının yüzde 3'ü aşması durumunda ise farkın tamamının ücretlere yansıtılacağı açıklandı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber