Tarihi Kırkgöz Han Kervansarayı turizme kazandırıldı

Antalya Burdur Yolu üzerinde bulunan Selçuklu dönemi eseri Kırkgöz Han aynı ismi taşıyan şiket tarafından turizme kazandırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1247 yılında Anadolu'da sultanların emriyle inşa edilen altı kervansaraydan birisi olan eser, 11 bin metrekarelik alandan oluşuyor.

Konuyla ilgili Kırkgöz Han şirketinden yapılan açıklamaya göre, 800 yıl önce İpek Yolu'nun Antalya limanı öncesi son duraklarından olan ve şehir merkezine 18 kilometre uzaklıkta han, restorasyon sonrası turizm sektörünü bekliyor. Osmanlı ve dünya mutfağının servis edileceği şekilde restoran olarak da hizmet verecek olan kervansarayda halı dokuma, mücevher işleme, seramik ve çini yapımı gibi geleneksel sanatlar da yer alacak.

Bin 500 metrekarelik açık ve 2 bin 500 metrekarelik kapalı olmak üzere, toplam 11 bin metrekarelik alana sahip mekânda düzenlenecek etkinliklerle ilk yıl 100 bin kişinin ağırlanması hedefleniyor.

Kervansaray, han ve imaret gibi çok fonksiyonlu anıtsal yapıların işlevini sürdüremediğini ifade eden Kırkgöz Han Etkinlik Müdürü Akif Koçyiğit, ?Diğer yandan modern dünyada seyahat ve konaklama ihtiyaçları değişiyor ve bu değişiklikten dolayı anıtsal yapılar kullanılamıyor. Anıtsal pek çok bina Kırkgöz Han örneğinde olduğu gibi yeni fonksiyonlar verilerek yaşatılabilir ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıları sağlanabilir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber