Memurlardan Başbakana çağrı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Sağlık Sen İzmir Şubesi'nin düzenlediği piknikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, memurlara verdiği sözü tutmasını istedi.

Sağlık Sen İzmir Şubesi'nin düzenlediği Kleros piknik gezisine İzmir'deki sağlık kuruluşlarında çalışan yaklaşık 500 memur katıldı. Piknik sırasında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, startını İzmir'den verdikleri toplu sözleşme görüşmelerinin bu sene çok çetin geçeceğini belirterek, hükümetin görüşmelere ona göre hazırlanmasını istedi. Başbakan Erdoğan'ın 3 yıl önce yaptığı açıklamada, "Bana 3 yıl süre verin. 3 yıldan sonra istediğinizden fazlasını vereceğim" dediğini hatırlatan Aksu, 2006 yılı için yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde verdiği sözü yerine getirmesini talep etti. 2006 toplu sözleşme görüşmeleri için memur maaşlarının en az 950 milyon lira olmasını istediklerini kaydeden Aksu, "Memurların yüzde 60'ı yoksulluk sınırında, yüzde 20'si açlık sınırında yaşamaktadır. Bu nedenle sayın Başbakanımız'ın verdiği sözü tutmasını ve şimdiye kadar sabreden memurların talebi olan maaş artışlarını gerçekleştirmesini istiyoruz" dedi.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Cengiz Güleç ise, bu tür programlarla memurları stresten uzak ortamlarda eğlendirmeyi ve moral vermeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Özellikle hastanelerde çalışan memurlarımız gün boyu stres altında mücadele ediyor. Bu tür programlarla, memurlarımızı hastane ortamının stresinden kısa sürede olsa kurtarmış oluyoruz" diye konuştu.

Hizmet sendikacılığını ilke edinen Sağlık Sen'in İzmir'de her geçen gün sağlık çalışanlarından daha büyük rağbet gördüğünü ifade eden Güleç, çalışanların hakkını kimseye yedirmeyeceklerini ve her platformda memurların hakkını savunmaya devam edeceğini kaydederek, "Türk bayrağının olmadığı, dalgalanmadığı, İstiklal Marşı'nın okunmadığı hiçbir platformda işimiz olmaz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber