İşletmeler, hibeler hakkında bilgilendirilecek

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) ?KOBİ'ler Destekleniyor' adı altında, KOSGEB, Kalkınma Ajansları, TÜBİTAK, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Merkezi Finans İhale Birimi, AB gibi kuruluşların vergi, fon ve hibeleri hakkında eğitim programları düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile organize edilen proje sonunda işletmeler devlet desteklerinden maksimum düzeyde faydalanabilecek.

Proje hakkında bilgi veren HÜRSİAD Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, pek çok kuruluşun kendi uzmanlık ve faaliyet alanında, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine hibeler verip, fonlar aktardığını hatırlattı.

Söz konusu destek ve fonları detaylı biçimde iş adamlarına ve yatırımcılara anlatacaklarını kaydeden Özdülkar, ?Firmalarla yapılan görüşmelerde devletin vermiş olduğu hibeler hakkında bilgi sahibi olunmadığı, bilgi sahibi olunsa bile nereden ve nasıl başlanacağı konusunda tereddütlerin olduğu dile getirilmişti. Bu konuda danışmanlık firmalarından destek alan bazı işletmeler ise proje hazırlanma aşamasında herhangi bir katkı vermediklerini, hatta nereye başvuru yapıldığını bile bilmediklerini söylemektedir. Bu sorunun çözümü için derneğimize üye KOBİ'lere kendi sektörleriyle ilgili tüm hibe ve destekler hakkında bilgilendirmek için 'KOBİ'ler Destekleniyor' konulu bir proje hazırlanmıştır. Projemizde 30 kişiden oluşan grubumuza toplam 40 saatlik eğitim verilecektir. Bu 40 saat süresince kalkınma ajansı, KOSGEB, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUBİTAK ve Tarım Bakanlığı'nın kar amacı güden işletmelere, KOBİ'lere verdikleri tüm hibeler anlatılacaktır. Eğitim programımız 25-29 Haziran tarihleri arası dernek merkezimizde uygulanacaktır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber