Burcuoğlu: Nikah memuru önce erkeğe sormalı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu evlilik sözleşmesinde memurun kabul sorusunu önce erkeğe, sonra bayana sorması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Adalet ve Hukuk Deneği tarafından ?Borçlar Kanunu' konulu konferansta konuşan Burcuoğlu, kira, kefalet ve sözleşmeler hakkında ayrıntılı sunumlar yaparak yeni kanun hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Hukukçu ve serbest meslek gruplarının ilgi gösterdiği konferansta konuşan Prof. Dr. Haluk Burcuoğlu evlilik sözleşmelerinde memurun önce erkeğe soru sorması gerektiğini kaydeden Burcuoğlu,"Kime önce sorulacağı bir yerde yazmıyor. Bayanın rahatça cevap verebilmesi ve erkeğin olası hayır cevabında yıkılmaması için önce erkek sonra bayan yanıtlamalı." şeklinde konuştu.

Tavşanlı Adalet ve Hukuk Derneği Kurucu Başkanı Mustafa Argun, "1926'dan beri uygulana gelen 818 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 01.07.2012 tarihinden itibaren 6098 sayılı Borçlar Kanunu olarak değişecektir. Yürürlüğe girecek olan kanun hakkında meslektaşlarımızı bilgilendirmek için konferansı tertip etmiş bulunmaktayız. Katılımdan dolayı teşekkür ederim." dedi.

Tavşanlı'da bu tarz hukuk faaliyetlerinin daha önce olmadığını ve boşluğu dolduracaklarına değinen Argun, "En kısa sürede, yeni yürürlüğe girmiş Hukuk Muhakemeleri Kanunu'yla alakalı olarak bu kez de uygulamanın bizzat içinden bir ismi Tavşanlı'mıza getirmeyi ve konferans verdirmeyi düşünmekteyiz." şeklinde sözlerini tamamladı.

Programın ardından katılımcılara kokteyl verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber