Yeşilay Mardin Şubesi, birinci yılını gazetecilerle kutladı

Yeşilay Mardin Temsilcisi Lütfi Günlüoğlu, derneğin illerinde şube açmasının birinci yıldönümünde değerlendirme yayınladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin Öğretmenevi'nde gazetecilerle biraraya gelen Günlüoğlu, Yeşilay'ın faaliyetlerini anlattı. En çok sigaranın zararlarına değinerek, şehirde 150 bine yakın tiryaki olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Kurulduğu günden beri Yeşilay'ın sayısız etkinliğe imza attığını belirten Temsilci Günlüoğlu, ?Yeşilay Cemiyeti'ni kurarken ve faaliyete başlarken de belirtmiştim, sıradan bir dernek olarak kurmadık. İnsanlar 'başkan' desinler diye de kurmadık. Kesinlikle bilinmelidir ki biz özellikle gençlerimizi alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korumak amacıyla faaliyetteyiz. Siz de yakından bilirsiniz hiçbir dernek veya vakıf, aynı tempoda faaliyet yapmamıştır. Burada maksat, gençlerimizin ve bütün halkımızın sağlığını korumak, gereken tedbirleri almaktır.? dedi.

Basının önemine de dikkat çeken Lütfi Günlüoğlu, ?Bir yıl içinde 10 bini aşkın öğrenciyle buluştuk, onlarca seminer düzenledik, iki defa genel kurul toplantısı yaptık, 20'ye yakın camide cuma namazından önce cemaate zararlı alışkanlıkları anlattık. Çeşitli kurumları ziyaret ederek, Yeşilay'a destek talebinde bulunduk. Kısacası Yeşilay'ın Mardin'de çıtasını yükseltmek için ne gerekiyorsa yaptık ve yapacağız.? ifadelerini kullandı. Ayrıca Kızıltepe ilçesinde Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti ile birlikte 10 bin öğrenciye, sigara başta olmak üzere bağımlılık yapan zararlı alışkanlıkları anlatmak üzere 20 günlük bir çalışmanın içine girdikleri bilgisini vererek, bunun koordinatörlüğünü yapan gazeteci yazar Kadir Üründü'ye teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber