Bitlis'te il spor merkezleri büyük ilgi gördü

Bitlis'te Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce açılan il spor merkezleri büyük ilgi gördü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Spor Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, kentteki yaz Kur'an kurslarına katılan 2 bin 200 çocuk, 25 branşta açılan il spor merkezlerine üye oldu.

8 Ağustos Stadyumu'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, yazın çocukların dini eğitimlerinin yanı sıra sportif ve sosyal faaliyetlere de katılacağını söyledi.

Burada çocukların yeteneklerini ve becerilerini sergileyeceklerini ifade eden Güven, çocuklar arasında ülkeyi temsil edecek sporcuların yetişeceğine inandığını kaydetti.

Güven, şunları ifade etti:

"Bu yıl çocuklarımız statları doldurdu. Geçen yıl 560 olan il spor merkezi üye sayımız, bu yıl müftülük ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu 2 bin 200 oldu. Bu bir rekor. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızın içinden şampiyonlar çıkacak ve ülkemizi temsil edecek. Çocuklarımıza spor eğitimi verilirken, milli ve manevi duygular aşılanacak. İl spor merkezlerinin hayırlı olmasını diliyorum."

Bitlis Müftüsü İmran Kılıç ise, cami ve Kur'an kurslarına katılan çocukları, eğitimin yanında eğlendirmeyi ve onlara çocukluklarını doyasıya yaşatmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kılıç, şunları kaydetti:

"Gerçekten bu, yıllardan beri arzulanan ve olması gereken bir toplantıdır. Bu nedenle çok mutlu ve huzurluyuz. Biz bir milletiz. Okulumuz cami, camimiz okuldur. Öğrencilerimiz yıl boyu okullarında eğitimlerine devam etti. Yaz tatili geldiğinde Türkiye genelinde olduğumuz gibi ilimizde de öğrenciler camilere ve Kur'an kurslarına yöneldi. Şu an il genelinde, 200'ü aşkın yerde çocuklarımızın din eğitimine devam ediyoruz. Çocuklarımız bir taraftan eğitim alırken diğer taraftan da spor yapacak."

Yapılan konuşmaların ardından, davetliler tarafından çocuklara spor malzemeleri dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber