'2 bin kişilik aile' bir araya geldi

Türkiye'nin bir çok şehrinde yaşayan Yıldız ailesinin 2 bin kişilik mensupları, Sakarya'nın Arifiye ilçesi İl Ormanı'nda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en geniş ailelerinden olan Yıldız Sülalesi'nin buluşma günü programı, Muhammed Yıldız'ın Kur'an tilaveti ile başladı.

Kökleri 1750'li yıllara dayanan ve 250 yıllık bir geçmişi olan Hacı Düla Oğulları Yıldız Sülalesi mensuplarının, geleneksel kaynaşma toplantısının 4.'sü Sakarya Arifiye İl Ormanı'nda yapıldı. İl Ormanı'ndaki geniş alanda toplanan Yıldız Sülalesi'nin buluşmasına; Arifiye Kaymakamı Birol Kurubal, ABD'de yılın en genç bilim adamı seçilen ve program için gelen Prof. Dr. Ahmet Yıldız, belediye başkanları, muhtarlar ile Yıldız ailelerinin yakın dostları katıldı.

Yıldız Sülalesi Aileler Birliği Başkanı Rahmi Yıldız, Hacı Düla Oğulları olarak akraba gününe çok önem verdiklerini belirterek, yönetim olarak dernekleşmek ve ardından da vakıf olmak istediklerini söyledi. Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Akraba günleri, bizim vazgeçilmez faaliyetlerimiz olacaktır. Ancak Türkiye'nin en köklü ve en geniş ailesi olan Yıldız Sülalesi'nin daha da büyümesi ve bütün olabilmesi için dernek ve ardından vakıflaşması gerekmektedir. Bunların dışında, iletişim sorunlarımızı çözmeliyiz. Ulaşamadığımız akrabaların telefon ve adres bilgilerini bize acilen bildirin. Böylece, birlik ve bütünlüğümüz sağlanmış olacaktır.?

Adapazarı, İstanbul, Erzurum, Trabzon, Samsun, Gölcük ve Çorum Osmancık olmak üzere yaklaşık 2 bine yakın, soyadı Yıldız olan aile bireylerinin katıldığı buluşmada, büyükler birbirleriyle hasret giderirken, küçük çocuklar da piknik alanına getirilen şişme kaydırak, top havuzu ve oyun alanlarında eğlendi. Davetlilere özel olarak hazırlanan döner, pilav ve tatlıdan oluşan yemek ikramı yapılırken, palyaçoların eğlendirdiği küçük çocuklara, renkli macunlar, patlamış mısır ve pamuk şekeri ikram edildi.

Yıldız Sülalesi Aileler Birliği buluşmasının, önümüzdeki yıl yapılacak 5. toplantısının hazırlıklarına şimdiden başladıklarını belirten Komite Başkanı Rahmi Yıldız, kendilerine büyük destek sağlayan İl Ormanı yönetimine ve toplantıya katılan davetlilere Yıldız Sülalesi adına teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber