Çanakkale'de deniz ulaşımı

Çanakkale Boğazı ile adalar arasından ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, GESTAŞ'ın altındaki diğer hatlarda meydana gelen fiyat artışlarının, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu EPDK'nın düzenlemesiyle kırsal motorinden 'euro dizel'e geçilmesinin yarattığı maliyet farkı ve personel giderlerinden kaynaklandığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 23:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gestaş'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin, Çanakkale Boğazı, Ege ve Marmara denizinde yolcu ve araç taşımacılığı faaliyetlerini yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bir yandan yeni gemileri filomuza katmaya çalışırken, diğer yandan da Kilitbahir-Çanakkale hattında yarım asırdan daha uzun süredir hizmet vermekte olan motorların işletmeci ve çalışanlarının mağduriyetinin önlenmesi amacıyla belirtilen hatta çalışmak üzere motorların kiralanması yolu tercih edilmiştir. Bu anlamda, şirketimizin rekabeti önleyici her hangi bir faaliyeti bulunmamaktadır. Diğer yandan Çanakkale-Kilitbahir hattında motorların kiralanmasından önce otomobil fiyatı tek yön, 20 TL iken, belirtilen hattın Gestaş tarafından işletilmeye başlanmasından sonra bu fiyat, günlük gidiş-geliş 24 TL olmuş ve bu sayede yöre halkının ulaşım ihtiyaçlarını daha ucuza karşılaması sağlanmıştır."

GESTAŞ'ın altındaki diğer hatlarda meydana gelen fiyat artışlarının sebebinin ise gemilerde kullanılan kırsal motorinden, EPDK'nın düzenlemesiyle

'euro dizel'e geçilmesinden kaynaklanan maliyet farkının ve personel maliyetlerinin olduğu vurgulandı.

Ayrıca, Türkiye Deniz İşletmeleri (TDİ) döneminde sadece araçların değil, içindeki yolcuların da ayrıca ücretlendirilmekte olduğunu, ancak GESTAŞ'ın uygulamakta olduğu fiyat politikasında araç içindeki yolcuların ücretlendirmeye tabi tutulmadığı belirtildi.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber