Adana'da yüzme kurslarının 2. dönemi yarın başlıyor

"Çocuklarımız yüzme öğrenecek, analarımızın yüreği yanmayacak" sloganından hareketle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının 2. dönemi, yarın başlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, 18 Haziran'da ilk kulaçlarını atan 7-15 yaş grubundaki 5 bin çocuğun yüzme öğrendiği 1. dönem kursları tamamlanırken, 2. dönemin kursları yarın başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, çocukların yüzme öğrendiklerini, anaların yüreğinin yanmadığını söyledi.

Yarın başlayacak yüzme kurslarının 26 Temmuz'da sona ereceğini ifade eden Aldırmaz, bu dönemde de 5 bin çocuğun daha yüzme öğreneceğini bildirdi.

Aldırmaz, 3. dönem kursların 30 Temmuz-16 Ağustos, dördüncü dönem kursların ise 27 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirterek, yaz döneminde de 20 bin çocuğa daha yüzme öğretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını kaydeden Aldırmaz, "Her yaz dönemi olduğu gibi bu yıl da engelli gençler için 2 özel havuzda kurs veriliyor. Seyhan ve Yüreğir'de engellilere tahsis ettiğimiz yüzme havuzlarımızda engelli gençlerimiz yüzme eğitimi alıyorlar" dedi.

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber