Metrobüs köprüsü çöktü, faciadan saniyelerle dönüldü: 1 ölü

İstanbul Avcılar-Bey-likdüzü metrobüs hattı çalışmaları sırasında sökülen köprünün beton bloklarının düşmesi sonucu 1 işçi öldü, 2 işçi de yaralandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün sabah 05.35'te meydana gelen kazada beton blokların altında kalan Yakup Kavak olay yerinde hayatını kaybetti. Kavak'ın, dün akşam oğluna kız istemeye gideceği öğrenildi. Güvenlik kameralarına da yansıyan kazada büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. Tam o sırada olay yerinden geçmek üzere olan bir metrobüs, göçüğün altında kalmaktan son anda kurtuldu.

- İstanbul Avcılar'daki metrobüs üst geçidi dün sabah saatlerinde yapılan çalışmalar sırasında çöktü. Yaşanan göçük nedeniyle 1 işçi öldü, 2 işçi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, vinç yardımıyla beton blokların altından çıkarılan Yakup Kavak'ın cesedi incelemenin ardından morga götürüldü.

Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda üzerinde çalışma yapıldığı sırada köprü büyük bir gürültüyle çöktü. Ardından büyük toz bulutunun içindeki işçiler, çöken beton bloklar altında kalan arkadaşlarına yardım etmeye çalıştı. Bu sırada görüntüde beton blokların yanında hareketsiz yatan işçi dikkat çekiyor. Olayın ardından çökmenin olduğu yere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Polis de olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda büyük bir facianın da eşiğinden dönüldü. Tam o sırada olay yerinden geçmek üzere olan bir metrobüs de göçüğün altında kalmaktan son anda kurtuldu. Metrobüste bulunan yolcular, "Biz geçmeden kısa bir süre önce yaşandı. Çalışmanın olduğu dar alandan metrobüsleri geçiriyorlar. Çok riskli bir durum." şeklinde konuştu. Görgü tanığı Ali Yılmaz evinin çöken köprünün karşısında bulunduğunu belirterek, "Köprü sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Çökmenin etkisiyle evimiz sallandı. İlk anda deprem oluyor sandım. Ancak dışarı çıkınca köprünün çöktüğünü anladım. Yaralıların çığlıklarını duyuyorduk. Resmen canlı yayında korku filmi izledik." diye konuştu. Köprünün çökmesine neden olan tüm ihmallerin araştırılarak sorumluların cezalandırılmasını isteyen Yılmaz, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini belirtti. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çöken metrobüs köprüsünde incelemelerde bulundu. İşçilere tavsiyelerde bulunan Topbaş, "Hepimize geçmiş olsun. Vefat eden işçimizin ailesine başsağlığı diliyorum." dedi. Olayda ihmal olup olmadığının araştırılacağını kaydeden Topbaş, "Sebepler mutlaka değerlendirilecek." diye konuştu.

Kaza sebebiyle kilometrelerce araç kuyrukları oluşan E-5 karayolunda, metrobüs seferlerinin durduğu ve vatandaşların metrobüs yolundan yürüdüğü gözlendi. Köprünün çökmesi nedeniyle oluşan trafiğe takılan birçok öğrenci sabah 09.30'da yapılan Dikey Geçiş Sınavı'na da (DGS) geç kaldı. Bu arada, pazartesi günü yolculu deneme seferlerinin yapılacağı açıklanan Beylikdüzü-Söğütlüçeşme metrobüs seferlerinin iptal edilip edilmeyeceğine dair bilgi verilmedi.

Oğluna kız istemeye gidecekti

Avcılar'daki metrobüs köprüsünün çökmesi sonucu hayatını kaybeden 47 yaşındaki Hasan Kavak'ın büyük oğluna kız isteme telaşı içinde olduğu ortaya çıktı. Söz konusu taşeron şirkette yaklaşık 20 gündür çalışan Kavak, ikisi kız, ikisi erkek dört çocuk sahibi. Yakınları Kavak'ın olay günü akşam mesai bitiminden sonra büyük oğlu için kız istemeye gideceğini anlattı. Öte yandan Kavak'ın cenazesi yakınları tarafından sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Kavak, Altınşehir Tepe Merkez Camii'nden ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Altınşehir Mezarlığı'na defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber