Polis, risk taşıyan çocuklarları deniz turuna çıkardı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ve Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, 12-15 yaşları arasında risk altında olan çocuklara yönelik başlatılan proje kapsamında, 415 çocuğu gemiyle deniz turuna çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatlarında ilk kez deniz turuna çıktıklarını söyleyen çocuklar, sinemadan tiyatroya bir çok etkinliğe katıldıklarını belirttiler.

Bursa Valiliği koordinesinde, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve bazı kamu kurumları desteği ile dar gelirli ailelerin sokakta çalışan çocuklarının suça itilmesinin önüne geçilmesi amacıyla düzenlenen 'Geleceğine Sporla Hayat Ver' projesi devam ediyor.

Çocukların yüksek yararını gözeterek, onları korumak ve çocukların esenliklerini desteklemek amacıyla yürütülen proje kapsamında, 12-15 yaşları arasında risk altında olan çocukların suça karışmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Yaklaşık dört aydır yürütülen proje, şehrin kenar mahallelerinde ikamet eden dar gelirli ailelerin 614 çocuğunun her türlü riskten uzak büyümelerini sağlamayı ve onların gelişimini destekleyecek her türlü hizmetin nitelik ve nicelik açısından güçlendirilmesini içeriyor.

Projeyle emniyet; mendil satan, araba temizleyen çocukların suça itilmesini önlemeyi amaçlıyor. Projeyle çocukların korunması, biyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamaları, risk altında bulunan çocukların yeniden kazanılması amaçlanıyor. Projeyle uzmanlarca belirlenen 614 çocuk özellikle sportif faaliyetlere yönlendiriliyor.

Geçtiğimiz ay 5 yıldızlı otelde ağırlanan çocuklar Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Mudanya İskelesi'nden hareket eden Zeki Kaptan Gemisi ile Armutlu boğaz turuna çıktı. Çocuklar deniz turunun tadını çıkarırken muhteşem manzarayı da büyük bir keyifle izledi. Hayatlarında ilk kez gemiye binerek deniz turuna çıktıklarını söyleyen çocuklar, "Bu yaz çok farklı geçiyor. Polis amcalarımız bizi sinemadan tiyatroya her yere götürüyor. Deniz sefası yapıyoruz." diye konuştu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdür Yardımcısı İdris Seyman ise "Risk altındaki, suç işleme potansiyeli olan çocuklara yönelik başlattığımız proje sürüyor. Proje kapsamında 614 çocuğa yönelik çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. 16 okuldaki rehberlik öğretmenlerinin de yardımıyla çocuklarımıza yönelik etkinlikleri sürdürüyoruz." dedi.

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLER DE ABLA, ABİ OLDU

İdris Seyman, çocuklara rol-model (abi-abla modeli) oluşturularak doğru tutum ve alışkanlıkların oluşturulması hedefinde olduklarını söyledi. Seyman, şunları kaydetti: "Bu amaçla faaliyete geçirilen Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz 'Bir Umut Ol Benim İçin' projesinde görev alan Eğitim Fakültesi 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi öğrencileri de çocuklarımıza abla, abi oldular. Üniversite öğrencileri çocuklarımızla yakından ilgileniyor. Sadece polisler değil onlar da proje dahilinde çocuklarımızla zaman geçiriyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber