'Emniyet kemeri hayat standardıdır' projesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Ülkemizde yurt içi taşımacılığında araç standardının düşük, yaş ortalamalarının da yüksek olduğu görülüyor. Bunun nedeni dengesiz sektörel dağılımdır" dedi.

Temsa, Petrol Ofisi, Hürriyet Oto Yaşam Gazetesi gibi kurumların biraraya gelerek emniyet kemeri kullanımı konusunda toplumsal bir bilinç oluşturmak düşüncesiyle başlattıkları "Emniyet Kemeri Hayat Standardıdır" projesi basına tanıtıldı. Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen toplantıda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve projede imzası bulunan kuruluş yöneticileri hazır bulundu.

Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması gerektiğini kaydeden Bakan Yıldırım, "Can güvenliğinin devam etmesi, hayatın devam etmesidir. Emniyet kemeri, projenin aslında olduğu gibi hayat standardıdır. Proje çerçevesinde bir çok eğitim semineri verilecek ve uygulama alanları oluşturulacak. Emniyet kemerinin takılmamasının ne kadar vahim sonuçlar ortaya çıkardığını daha önceki istatistiklerden gördük. Türkiye'de taşımacılığın yüzde 94'ten fazlası karayoluyla yapılmaktadır. Ulaşımla ilgili yapılan 2 projeden başarılı olunamamıştır. Biz bu amaçla üniversitelerden uzmanlarla beraber bir heyet oluşturduk. Araştırma ve çalışma alanları belirledik. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Bakan Yıldırım, en temel eksikliğin eğitim olduğunu belirterek, "Fiziki problemlerimiz vardır; ancak en temel sorunumuz eğitimdir. İlk defa kara taşımacılığıyla ilgili bir mevzuat oluşturduk. Bu mevzuata göre taşımacılık yapacak birisinin mesleki, mali ve kişisel yeterliliği olma şartı getirildi. Ayrıca ülkemizde yurt içi taşımacılığında araç standardının düşük, yaş ortalamalarının da yüksek olduğu görülüyor. Bunun sebebi dengesiz sektörel dağılımdır. Amacımız düzenli gelişen bir sektörel yapı oluşturmak, bu yüzden birbirimizin eteklerinden tutup hızımızı kesmeyelim. Hep beraber bu soruna çözüm bulalım" diye konuştu. Basın mensuplarının, yeni çıkacak yasada ulaştırmada yetkinin sivil toplum örgütlerine devredileceği şeklindeki sorusuna Yıldırım, "Şu an çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda bir çözüme ulaşacaktır" yanıtın verdi.

Yapılan konuşmaların ardından proje tanıtımına katılan davetliler Bakan Yıldırım ile birlikte temsili olarak takılan emniyet kemeriyle fotoğraf çektirdi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber