İnşaat işçileri, sıcak altında çalışırken orucu ihmal etmiyorlar

Ramazan ayının sabır işçileri inşaat çalışanları, hava sıcaklığının 37 dereceyi gösterdiği bir ortamda ekmek parası için çalışırken, dini vazifelerini de yerine getirmeyi ihmal etmiyor, oruçlarını aksatmıyorlar.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suşehri ilçesinde günde 16 saati aşkın süreyle oruç tutan inşaat çalışanları, bir yandan oruçlarını tutarken, bir yandan hummalı bir şekilde işlerini yapıyor. İnşaat ustası Celil Çakmak, "Burda 15 metre yükseklikte iş yapıyoruz. Bu işin yazı var, kışı var. Şimdi Ramazan geldi. Havalar da çok sıcak ama Allah bir şekilde sabır veriyor. Bu şekilde oruç tutmak da güzel." dedi.

Ramazan ayından dolayı, sabah 05.30'da inşaata gelip 06.00'da işe başladıklarını ifade eden İnşaat ustası Çakmak, "Öğleden sonra 15.00'te paydos ediyoruz. Bunun sebebi, bu sıcak havalarda oruçlu olduğumuzdan dolayı bedenimiz dayanmıyor. Sıva işi, alçı, boya gibi ağır işler yapıyoruz. Bazıları masa başında iş yaparken, kimisi de bizim gibi inşaatlarda zor şartlarda ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Sonuçta ekmek parası, ekmek davasıdır. Allah sağlık verdiği sürece rızkımız, çoluk çocuğumuz için çalışmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber