İftar sonrası deve ile safari

Ankara Pursaklar Hicret Camii ve Saray Merkez Camii avlularında başlayan Ramazan etkinlikleri renkli görüntülere sahne oluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tasavvuf Musikisi ve ateşbaz gösterileri Pursaklarlılara unutulmaz anlar yaşatıyor. Pursaklar sakinleri iftar sonrasında deve ile safari yapıyor.

Pursaklar Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinliklerine halk büyük ilgi gösteriyor. İki ayrı yerde yapılan Ramazan etkinliklerinde birbirinden keyifli gösteri yer alıyor. Her akşam teravih namazının ardından başlayan programlarda Türk Tasavvuf musikisi, ateşbaz gösterisi, Hacivat-Karagöz oyunu ve bilgi yarışmaları yer alıyor. Etkinlik alanındaki develerle safari yapanlar ilginç bir deneyim yaşıyor. Teravih namazı sonrası başlayan programa halkın yanı sıra siyasetçiler ve bürokratlar yoğun ilgi gösteriyor. STK'lar için ayrılan stantlar da vatandaşın ilgisini çekiyor. Pursaklar Belediyesi gece geç saatlere kadar devam ettirdiği Ramazan etkinliklerinde yerel sanatçılarla halkı buluşturuyor. Belediyenin hazırladığı kıl çadırı da yoğun ilgi görüyor. Ramazan etkinlikleri Kadir Gecesi'nde Pursaklar Müftülüğü ile ortak düzenlenecek olan iftarla sona erecek.

Etkinlikleri değerlendiren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ?Ramazan'ın bereketini her alanda görüyoruz. Hemşehrilerimiz bizleri yalnız bırakmadı ve bu yıl katılım daha fazla. İnşallah komşularımızla, akrabalarımızla, hemşehrilerimizle hep birlikte ilişkilerimizi geliştirerek tebessüm dolu bir Ramazan geçirip, hemşehrilerimizi memnun edeceğiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber