Global Üniversiteli Girişim Yarışması'na başvurular başladı

Dünya üniversiteleri arasında girişimciliği teşvik etmek için düzenlenen Global Üniversiteli Girişim Yarışması'na başvurular başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vodafone'un ana sponsoru olduğu yarışma, adayların girişimcilik yanlarını ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Organizasyonda Türkiye elemelerini geçen adaylar New York'ta Türkiye'yi temsil edecek; 200 bin dolarlık ödül için yarışma hakkı elde edecek.

Global Üniversiteli Girişim Yarışması'na başvurular, 30 Eylül 2012 tarihinde sona erecek. Yarışma, en az 6 ay önce şirket kurmuş ve üniversitede okuyan genç girişimcilere kapılarını aralıyor. Türkiye elemelerinde birinci olan girişimci, 17 - 19 Kasım tarihlerinde New York'ta büyük finalde Türkiye'yi temsil edecek ve projelerini hayata geçirme imkânı bulacak. Yarışmada sosyal etki, geleceği gören girişimci, mobil internet girişimcisi, Vodafone özel ödülü ve inovasyon olmak üzere toplam 4 kategoride ödüller verilecek.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Türk toplumu için çalıştıklarının ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyerek nitelikli insan kaynağına yatırım yapmayı amaçladıklarını belirtti. Yeni girişim ve iş modellerini teşvik edeceklerini vurgulayan Timuray, gelişmiş ülkelerdeki girişimci sayısına Türk halkının da ulaşması için çalışacaklarının altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber