Van'a 193 doktor atandı

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, kente atanan 193 doktorun iş başı yapmasıyla birlikte sağlık alanında büyük bir rahatlama yaşanacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Bilal Acar, son doktor atamalarıyla ilgili makamında bir basın toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanlığı tarafından il geneline 193 doktorun atandığını belirten Dr. Acar, ?Son zamanlarda ilimizde yaşanan doktor sıkıntısıyla alakalı Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilimize 193 hekim atanacak. Bilindiği gibi son dönemlerde ilimizde doktor eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşıyorduk. Bu sorunumuzu geçici olarak çözmeye çalışılıyorduk ama şimdi ise buna kalıcı olarak çözüm getirdiğimiz için mutluyuz? dedi.

?SAĞLIK ALANINDA RAHATLAMA YAŞAYACAĞIZ?

Depremden sonra birçok doktorun il dışına tayin alarak gittiğini hatırlatan Dr. Acar, ?Kentimizde bilindiği üzere yaşanan depremlerin ardından mecburi hizmetini bitiren doktorlarımız tayin alıp ilden ayrıldılar. Tabi Bakanlığımız geçici görevlerle bunu telafi etmeye çalışıyordu. Ama bu son atamayla birlikte buna kalıcı bir çözüm bulundu. Buraya atanan ve gelmek istemeyen hekim arkadaşlar olursa bir dahaki atamada onların yerine yine doktor atanacak. Atanan hekimlerimiz 1,5 aya kadar gelip görevlerine başlayacaklar. Bu hekimlerle birlikte sağlık alanında büyük bir rahatlama yaşayacağız? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber