Artık 2 günde emekli olunacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2005 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMEKLİYE 2 GÜNDE MAAŞ

Emekli Sandığı'na tabi çalışanların emeklilik işlemleri bundan böyle elektronik ortamda ve çok kısa sürede yapılabilecek. Yeni uygulamayla halen 2 ay süren emeklilik işlemleri 2 güne inecek. Hükümetin başlattığı e-devlet uygulamalarına Emekli Sandığı da katıldı. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan projeye göre bundan böyle sandığa tabi olan kamu çalışanları her türlü işlemlerini beklemeden kolayca elektronik ortamda çözebilecekler.

Yeni sistemde sandığa tabi çalışanlar TC kimlik numaraları ile sisteme girip kendileriyle ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecek. Çalışanlar hizmet durumlarını sürekli olarak takip etme imkanı yanında ne zaman emekli olabileceklerini de öğrenebilecek.

Çalışanların tüm hizmet ve kesinti tutarları da Sandık kaydına alınacak. Böylece emeklilik başvuruları halinde kurumlardan istenen hizmet belgesi ve emeklilik onay belgesinin alınmasına da gerek kalmayacak. Emekli olmak isteyen kişi çalıştığı kuruma başvurduğunda, bu durum elektronik imza ile anında Emekli Sandığı'na iletilecek. Sandık da hizmet bilgilerine göre hemen aylık bağlama işlemine başlayacak. Böylece işlemlerdeki kırtasiye ve zaman kaybı da önlenmiş olacak. Sistemin uygulamaya geçmesiyle halen yaklaşık iki ay s üren emeklilik ve maaş bağlanma işlemleri de iki gün gibi kısa bir süreye inecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber