Müdür ikna etti, eylem iptal oldu

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki servisçiler korsan taşımacılığı protesto etmek için bugün bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Korsan servisçiliğe hayır demek için birleşen P plakalı servisçiler, bugün sabah saatlerinde Gebze Yumrukaya piknik alanında buluşarak seslerinin duyulması için İzmit'e yürümek istedi. Servisçileri, Gebze İlçe Emniyet Müdürü A. Kadir Demir ikna ederek, yürümelerini engelledi.

İkna çabaları sonuç veren Demir, servisçilere ?sokakta kazanılan hak, yine sokakta kaybedilir' diyerek sokakta eylem yaparak bir şey elde edemeyeceklerini söyledi. Demir, ?Bizler emniyet güçleri olarak her zaman haklının yanında haksızın karşısındayız. Eğer sizler haklıysanız sizinle birlikteyiz. Hiçbir sorunu yürüyerek çözemezsiniz. Sürekli toplantılar yapılıyor ve çözüme ulaşıncaya kadar da yapmaya devam edeceğiz.? dedi.

AYRIMCILIK İDDİASI

Demir'in konuşmasının ardından söz alan servis şoförleri ise ?Çayırova'da ve Darıca'da korsana karşı büyük bir çaba gösteriliyor, fakat bu çaba Gebze'de gösterilmiyor' diyerek tepkilerini dile getirdiler. Demir, ayrım yapılmadığını ve herkesin eşit olduğunu belirterek, ?Uygulama, her yerde bunu ayırmak olmaz.? şeklinde servisçilerin sorularını cevapladı.

ÇÖZÜME VARINCAYA KADAR EYLEM YAPACAKLAR

Konuşmalarını sürdüren servisçiler, ayrıca, bundan sonra eylemlerin artacağını, eylemlerin sonunda kendilerine çözüm sunulmadığı takdirde araç yakacaklarını ve Ankara'ya giderek ulaştırma Bakanlığı'nı ziyaret edeceklerini ileri sürdü. Amaçlarının seslerini duyurmak olduğunu söyleyen servisçiler, ?bu durumun çözüme kavuşturulması için elimizden geleni yapacağız' dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber