DOSAB Başkanı Kahraman: Santral kurup, sanayiciye ucuz enerji vereceğiz

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Ferudun Kahraman, sanayicilere ucuz enerji verebilmek için hayata geçirmeyi planladıkları santral yatırımında son aşamaya geldiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD)'nin 25. kuruluş yıl dönümü Altın Ceylan'da iftar yemeği ile kutlandı. Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra sanayicilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu. Programda konuşan DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş, 8- 10 fabrika ile çamurlu yollarda baraka bölge yönetim binası ile başladıkları maceranın bugün çok farklı bir noktaya geldiğini kaydetti. DOSAB'ta yaklaşık 37 bin 500 kişinin istihdam edildiğini, yıllık 3,5 milyar dolar ihracatın yapıldığını ifade eden Yedikardeş, şöyle konuştu: "Şu anda 495 hektar alandayız. Bugün DOSAB'ın yıllık ihracatı Denizli ilimizin toplam ihracatına eş değerdir. Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde ise DOSAB, 10 milyar dolar ihracatı hedefliyor. Bursa'nın ihracatının yüzde 30'u DOSAB'ta yapıldığını söylersek, bu başarı öyküsü bütün sanayicilerimize aittir."

KAHRAMAN: SANAYİCİYE UCUZ ENERJİ VERECEĞİZ

DOSAB Başkanı Ferudun Kahraman ise sanayiciye ucuz enerji müjdesi verdi. Sıcak su, buhar ve kısmen elektrik ihtiyacının karşılanacağı santral yatırımında son aşamaya geldiklerini dile getiren Kahraman, şu bilgileri aktardı: "Bir yıl süren çalışmamızın ardından, tesisimizin kurulma noktasında olduğunu belirtmek istiyorum. Bursa organize sanayi bölgeleri ile ortak kurduğumuz BOSBİR Enerji dışında DOSAB olarak yürüttüğümüz bu yatırımımızla ilgili ayrıntıları sanayicilerimizle bayram sonrası paylaşıp, hep birlikte en kısa sürede santralimizi işletmeye almak için var gücümüzle çalışacağız. İlk kuruluş aşamasında 5 yıl için sıcak su, buhar ve elektriği minimum yüzde 15-20 daha ucuza vereceğiz. 5 yıldan sonra bu indirim oranını yüzde 40'a çıkartmayı taahhüt ediyoruz."

"DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKAN CAMİ YENİDEN YAPILACAK"

Sanayi bölgesindeki caminin yeniden yapılacağını da ifade eden Kahraman, "Eski idari binamız ve DOSAB camimizle ilgili yaptırdığımız deprem analizlerinde maalesef olumlu sonuçlar alamadık. Aynı durum devlet hastanesi polikliniğimizde de var. Bu sebeple yeni projeler hazırladık. Bölgemiz Demirtaş çıkışında Osmangazi Belediyemizin kamulaştıracağı ile kazandıracağı arazi üzerine DOSAB olarak bir semt polikliniği yapacağız. Binanın inşaatını biz yapıp teslim edeceğiz. Mevcut poliklinik yerine de hazineden rayiç bedeli karşılığında alıp, bu adada plan çalışması yaparak proje üreteceğiz. Herkes tarafından kabul göreceğine inandığımız bir yarışma sonunda, yeni camimizi yine işadamlarımızın katkılarıyla kısa sürede yaparız. Bundan hiç şüphem yok." diye konuştu.

DOSAB olarak her yıl 250 öğrenciye burs imkanı sağladıklarını vurgulayan Kahraman, yeni bir fen lisesi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Vali Şahabettin Harput ise güçlü olanın kural koyduğu dünyada gücü işadamlarının temsil ettiğini söyledi. Türkiye'nin, dünyanın dört bir tarafında söz sahibi olmasında sanayicinin olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından sanayi bölgesinin eski başkanlarına, 25 yıldan bu yana faaliyet gösteren firmalara ve bölgenin en büyük 25 firma temsilcilerine ödül verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber